Letní předkrm s mozzarellou. Jednoduše geniální. Inspirujte se!

08.08.2016 | Bydlení a design

Mozzarellu – jemný italský sýr s lahodnou chutí čerstvého mléka – si většina z nás spojí zejména s přípravou salátu Caprese tradičně podávaného s bazalkou a rajčaty. Italští mistři však vědí, že známou módní pravdu o univerzalitě bílé barvy lze aplikovat též v kuchyni. Mozzarella se hodí takřka ke všemu – nabízí se vám tak množství příležitostí k experimentování!

Přidáním mozzarelly Galbani proměníte jednoduché v jednoduše geniální. Svou jemností dodává pokrmu na lahodnosti a pozvedá jinak obyčejné suroviny na novou úroveň – pro výsledek hodný jazyka labužníka.

Nechte se také inspirovat a staňte se z kuchtíka maestrem! Zkuste přichystat třeba delikatesní předkrm Antipasto al volo.
Tento i množství dalších receptů naleznete na galbani.cz.
Buon appetito!

Antipasto al volo

Ingredience (pro 3 osoby)

  • 300 g Galbani Mozzarella Mini
  • 40 ks cherry rajčátek
  • 20 plátků prosciutta cruda
  • lístky čerstvé bazalky
  • olivový olej
  • růžový pepř
  • citronový tymián
  • sůl

Z cherry rajčátek odkrojte jejich vrchní část a lžičkou vydlabejte vnitřní dužinu. Do vytvořené jamky poté vložte lístek čerstvé bazalky spolu s kuličkou mini mozzarelly Galbani. Jemně osolte a dozdobte drceným růžovým pepřem. Na závěr zakápněte olivovým olejem a zpevněte párátkem.

Vyzkoušejte i druhou variantu předkrmu: Cherry rajčátku – pro jeho větší stabilitu – odkrojte jeho spodní část. Párátkem k němu posléze připojte kuličku mini mozzarelly Galbani a zabalte vše do tenkého plátku prosciutta. Dochuťte špetkou soli a kapkou olivového oleje. Pro ozdobu poprašte trochou voňavého citronového tymiánu.

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočková polévka

(1 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat