Posviťte si na stolní lampičky

11.11.2016 | Bydlení a design

Stolní lampy tvoří velmi důležitou součást osvětlení na pracovním stole, ať už se jedná o malého žáka, studenta nebo pracujícího dospěláka. Podle čeho vyberete tu správnou lampičku na stůl?

Malý školák a student

V první řadě pamatujte na to, pro koho lampičku vybíráte. Světlo by mělo být zhruba v úrovni očí, aby nepříjemně neoslňovalo toho, kdo jej používá. V tom případě vzniknou jiné nároky pro malého školáka a jiné pro většího studenta. Řada lampiček disponuje nastavitelnou výškou nebo ohebným kloubem, díky kterému se dá se světlem manipulovat. Snadno regulujete nejen výšku, ale i namíření do stran.

Proč nestačí centrální osvětlení?

Možná se ptáte, proč nestačí rozsvítit v místnosti hlavní světlo. Lustr nezvládne dostatečně osvětlit všechna zákoutí místnosti a nemůžete ho nasměrovat tam, kam aktuálně potřebujete. Psaním úkolů a prací na počítači v šeru vzniká zvýšený nápor na lidské oko a dochází k přetěžování a namáhání zraku. Příjemné světlo na pracovním stole vám dopřeje pohodlnou práci i ve večerních hodinách nebo během zimního odpoledne, kdy se brzy stmívá. Nadměrné zatěžování zraku následně vede také k bolestem hlavy a celkové únavě.

Design versus funkčnost

Při výběru stolní lampičky pro děti sáhnete po barevných variantách. Děti barvy milují a vy jim vytvoříte pracovní plochu na dělání domácích úkolů o chlup veselejší. Starší studenti ocení spíš originalitu lampičky. Při práci by mělo být rozsvícené ještě jedno světlo, aby přechod od stolu do zbytku místnosti nebyl únavný pro oči. V ideálním případě pořiďte také lampičku, u které budete mít možnost ztlumit nebo zesílit intenzitu světla. Na stránkách Profisvítidla.cz pořídíte designová a zároveň praktická světla od předních výrobců.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat