Komentáře k článku

MS 05.12.2016

Sýkory jsou u nás v paneláku na krmitku často ale vědci by neměli o čem psát. Jednoznačný nesouhlas

Martas 05.12.2016

U nás jsou také každou zimu a nejen sýkorky, je to zase další nesmysl

Mmysulka 05.12.2016

Tak my bydlime na vesnici ale sykorek je u nas malo ... je tu hodne strak a likvidujou ptaci hnizda :-(

Slávek 05.12.2016

Tam kde je keřů a stromů výrazně málo, se cítí sýkorky (ale i jiní drobní opeřenci) méně bezpečně a proto se jim vyhýbají. V zeleni stromů a keřů mají krahujci a ostatní predátoři menší šanci na úspěšný lov. ;-)

honza Slávek 05.12.2016

Presne, bridge-sti vedci se predvedli. *13*

(Musíte zadat své jméno) 05.12.2016

Migranty nepřikrmujeme.

helus 05.12.2016

Bydlíme v domečku a sýkorek máme hejna.

konatovka 05.12.2016

V našem městě máme zákaz dávat na paneláky krmítka a to kvůli holubům, kteří tam létají.*1*

vivi11 05.12.2016

Sýkorek u nás moc není

Krnov vivi11 05.12.2016

každou zimu až 40 kg slun.sem, Krnov

Vojta, Krnov 05.12.2016

Není nic krásnějšího, než sledovat v zimě krmítko, na jaře a v létě se ptáčci odvděčí.

Ladislava Jankovská Vojta, Krnov 05.12.2016

To máte pravdu. Úžasná podívaná! Kdybych mohla někam umístit loňskou fotku, lojové koule jsou obsypané modřinkami i koňadrami. Nádhera!

alena 05.12.2016

Bydlím v paneláku a ptáčků v krmítku je denně spoustu a moc jim slunečnice chutnají;-)

glady 05.12.2016

dávám lůj, jablíčka pro kosy a slunečnice

Kala Milan 05.12.2016

Podle některých odborníků není dobré ptáky krmit moc často nebo před příchodem mrazů. Dokladují, že již třetí generace ptáků není schopna přežít zimu, musí-li si potom sami hledat potravu.

Ladislava Jankovská Kala Milan 05.12.2016

Myslím, že když mají velkou nabídku různého hmyzu, zejména v zeleni, že neodolají a nazobou se dosyta. Ale stejně jim ještě něco nasypeme, dokud není přírodní nabídka dost velká.Ono se říká, že když si člověk ptáčky na zahradě udrží přes zimu, tak mu na jaře vyzobají škůdce na stromech a keřích, dokonce i v loubinci a břečťanu, zimolezu atd. Takové " já na bráchu, brácha na mě."

Milan 35 05.12.2016

Ptáci hledají bezpečný úkryt před létajícími dravci. Proto nejsou vyhledávaná krmítka ani v nově postavených rodinných domech, kde není vzrostlé křoví a stromoví.

Ladislava Jankovská 05.12.2016

Naše sýkorky milují lojové koule se semínky, slunečnicová semínka, nejraději je vyzobávají přímo z květů slunečnice. Pěstujeme jich vždy přibližně patnáct. Kosové chodí na kanadské borůvky, kamčatské borůvky, černý rybíz jim moc nejede, přitom ho máme tak výborný, že ho jíme po hrstech. Máslo je hodně drahé, to jim nedáváme, ale milují ho vrabci a sýkorky. Když jsem je dala za okno ztuhnout, dobrou třetinu vyzobali. Zkrátka vědí, co je dobré. Někdy jim dáváme i loupaná slunečnicová semínka. My si je dáváme opéct na másle s trochou soli na pánev. Jsou lepší než buráky a není po nich špatně od žaludku, i když to mírně přeženeme.

K. Veverka 05.12.2016

Sýkorky a další ptáčci nám létali na parapet. Před oknem byly vysoké keře a oni přilétli a ke krmení se přibližovali poskoky po větvičkách. Pak nalétli, sebrali krmení a pryč zase do keřů. Někdo dal do prázdného místa v protějším parku krmítko na stojanu . Nikdy nesebrali ani semena slunečnice. Jeden známý vypozoroval, že poblíž tohoto krmelce sedají draví ptáci a ve vhodný okamžik zaútočí. Proto se sýkorky a jiní ptáčci krmelci vyhýbali.

Lenka 05.12.2016

Dobrý večer, krmím na balkoně řadu let. Od poloviny října cca měsíc bylo krmítko, zábradlí, prádelní šňůry plné sýkorek, modřinek, brhlíků. Poslední 3 týdny ač doplňuji slunečnici i nadrcené ořechy, přilétne tak jedna. Bohužel je to pastva pro holuby, kteří se dokáží napasovat do malého krmítka a já už nevím, jak se jich zbavit. Okolo krmítka jsme dali oka z drátu, aby si nemohli sednout, ale klidně sedí kde se dá. Je nám líto, že přicházíme o pěknou podívanou. Před 2 lety sem lítal i dlask, zvonek i čížek. Uvidíme, jak budou návštěvy pokračovat.

Jana Lenka 05.12.2016

Měla jsem s otravnými a vždy prvními holuby v městském krmítku také problém. To co by třeba zbylo, stačili ti nenažranci rozházet na zem. Abych náhodou nepřikrmovala ještě odpornější potkany, koupila jsem loni takový plastový válec na zavěšení. Má uzávěr, dole čtyři otvory s bidýlky. A vyřešeno - létají jenom drobní ptáčci!

pumi22 05.12.2016

Odkdy se má dávat mák?

pumi22 05.12.2016

Odkdy se má dávat mák?

Mersim 05.12.2016

vždy kupuji speciální směsi pro krmení ptáčků ;-)

Jirka 06.12.2016

Dobrý den. Myslím, že obavy ze zbytečného krmení ptáčků (sýkorek) nejsou na místě, protože si hledají potravu i pár metrů od krmítek na keřích a stromech. Tedy nejsou nijak závislí na lidech a živí se dle svého zvyku i nadále ukrytým hmyzem a jeho vajíčky. Hlasuji pro přikrmování, nejlépe slunečnicí, protože nepřijde jediné semeno bez využití. Krmítko mám v 5l láhvi zavěšené na hrušce, pouze doplňuji asi po týdnu novým semenem. To, co upadne na zem, je očekáváno dalšími strávníky: vrabec, pěnkava, čížek, dlask, brhlík, kos. Nic tedy nepřijde nazmar.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat