Minimalistické Vánoce: Zútulněte si domov podle severského designu

Skandinávie je naprostou Mekkou dekoru a bytového designu. Funkční design, jednoduché linie, čistý severský styl, který ale dokáže dokonale zútulnit každé bydlení, vás zaručeně dostane. Inspirujte se krásnými dekoracemi a vykouzlete si neodolatelnou severskou vánoční atmosféru.

Bílá barva a přírodní materiály

Severské Vánoce bývají sněhově bílé a přesně tomu se přizpůsobují i dekorace. V málokteré domácnosti narazíte na červenou či jinak výrazně barevnou výzdobu. Naopak - vše je v tlumených tónech a jen jemně doplňuje celý vzhled domova. Inspiraci hledají Skandinávci především v samotné přírodě, takže se jen málokdy setkáte s plastovými dekoracemi. Hlavním materiálem je dřevo, sklo a keramika.


1. Vánoční ozdoba šišky, LALA DESIGN, 64 Kč,
2. Dekorace dřevěný ptáček, LALA DESIGN, 58 Kč,
3. Vánoční hvězda z dýhy, LALA DESIGN, 172 Kč,
4. Závěsný svícen hvězda, NORDIC DAY, 474 Kč,
5. Svícen, NORDIC DAY, 5269 Kč,
6. Vánoční ozdoba diamant, NORDIC DAY, 134 Kč,
7. Vánoční dárková karta, LALA DESIGN, 98 Kč

Na baňky zapomeňte

Zatímco u nás si ty pravé Vánoce bez kulatých pestrobarevných ozdob dokážeme jen těžko představit, ve Skandinávii tak časté nejsou. Mnohem více se na vánočním stromku objevují hvězdičky, drobní ptáčci, sobi či geometrické tvary ze skla či drobných větviček.

Alternativní stromky

V českých domácnostech hrají o Vánocích hlavní roli nazdobené jehličnany, většinou nechybí ani klasický adventní věnec. Ve Skandinávii se během Vánoc promění celá domácnost, v oknech visí kovové hvězdy, na stěnách visí vánoční girlandy a ve vázách jsou místo jehličnatých větví větvičky bez jehličí ozdobené bílými ozdobami. Tradiční stromky nahrazují ekologické verze ze dřeva nebo originální nálepky ve tvaru stromku na zeď. Severské Vánoce jsou sice trendy, ale pořád mají své nezapomenutelné kouzlo!

Líbí se vám severské Vánoce v minimalistickém stylu, nebo jste věrní těm pravým českým?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat