Prázdniny v bytě: Dopřejte svému obydlí letní vzhled

Nečeká vás letos v létě žádná exotická dovolená, spíš to vypadá, že budete celé prázdniny zavření v práci nebo doma, aniž byste si užívali toho krásného ročního období za okny? Nevadí! Nemůžete-li vy za létem, vpusťte léto k sobě do bytu!

Letní proměna domácnosti neznamená žádné zásadní úpravy ani investice. Velmi často stačí několik malých změn a budete se cítit, jako byste byli někde u moře. Jak na to?

Vsaďte na barvy

Jaké barvy máte spojené s létem? Modrou, žlutou, bílou? Barvy dokážou ovlivňovat naši náladu, přenést nás ve vzpomínkách, zintenzivnit pocit pohody… Tak toho využijte! Pokud máte s létem spojenou například klasickou „námořnickou“ kombinaci (tedy modrou a bílou), pak si pořiďte třeba povlaky na polštářky nebo přehoz na gauč právě v těchto odstínech. Někdo naopak sází na žlutou či béžovou, jako na barvu slunce a písku na plážích. A někomu se pod pojmem léto vybaví spíše zelená – jako bohatá zeleň lesů.

Mimochodem, barvy vám mohou pomoci i s horkým počasím! Pokud totiž vsadíte v interiéru na studené odstíny, bude vám i v letních třicítkách mnohem lépe.

Vyberte doplňky

A když jsme zmínili letní barvy, nemůžeme opomenout letní doplňky. A tak pěkně vytáhněte suvenýry a dekorace od moře, rozprostřete po parapetu mušličky, lampu „oblečte“ do nějakého hravého stínítka, zkrátka si s doplňky pěkně pohrajte.

Účelem samozřejmě není, aby váš byt působil jako obchod se suvenýry, nicméně proč si s pomocí doplňků nepřenést náladu mořského letoviska i do české kotliny?

Nezapomínejte na materiály

A ještě jedna poznámka k doplňkům. V létě byste měli svůj byt zbavit všech příliš těžkých materiálů, které mohou vyvolávat hřejivý dojem (těžké sametové závěsy, chlupaté předložky, plyšové polštářky…). Nic proti nim, ovšem v horkých letních dnech mohou ve vašem příbytku zvyšovat pocit vedra. Vsaďte na satén, hedvábí, ale také sklo nebo světlé dřevo (například na rámečcích u obrázků a fotek apod.).

Vpusťte dovnitř přírodu

Jak líp využít v bytě léta než zasazením všech možných (i nemožných) rostlin! Že těch pokojových už máte víc než dost? Pak zkuste takové malé bytové zahradničení. Ano, čtete správně. V létě všichni okopávají a opečovávají rostlinky na záhoncích a v truhlících na terase či balkoně. Že takový luxus nemáte? No a co! I doma můžete pěstovat některé druhy zeleniny (saláty, ředkvičky, rajčata, papriky…) nebo bylinky! Zkrátka rostliny, které se vám za trochu péče odmění spoustou letní chuti!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat