Komentáře k článku

Gallaxy 14.09.2019

Perfektní článek. Stěhujeme se do nového bytu a chci si poprvé v životě založit bylinkový balkon, tak se každá rada hodí.

aster Gallaxy 15.09.2019

V tom případě vám radím, abyste si raději našla pěstování bylinek na internetu - v tomto článku jsou chyby - a taky záleží na tom, ve které části republiky bydlíte - to, co přežije v Praze nebo na jižní Moravě - na severu bude mít problém - což autorku nezajímá...*2*

Viki Vikina aster 16.09.2019

Přesně tak. Mně na severovýchodní Moravě vydrží venku skoro každá bylinka, kromě bazalky samozřejmě. Nesmí se hlavně nechat uschnout, a hrob pro každou rostlinu je, když se do toho střídavě opírá sluníčko (to naraší) a pak zas přijde holomráz pod -10 st. C. Takže trochu přistínit a nechat někde v závětří. Oregáno, tymián, šalvěj, saturejka - to vše mám v bylinkovém keramickém hrnci venku už několik let a vždycky to znovu obráží.n A petržel v kyblíku také vydrží celou zimu.

aster Viki Vikina 16.09.2019

To je fakt - zimní slunce bývá vražedné - ony ty rostliny nezmrznou, ony vlastně uschnou. Nejlepší je lehký kryt z chvojí. Já už pár let cvičím každý rok s rozmarýnem - už má skoro metr a pomalu zvažuju, že ho na jaře nebudu sázet do země, ale nechám ho v květináči - je to už potvora velká, tahat se s ním je děs, ale když kvete, stojí to za to.

ovace 14.09.2019

bylinky nepěstuji

Siraellen 14.09.2019

užitečné

aster 15.09.2019

Levandule lékařská a šalvěj lékařská přežijí naše zimy v pohodě - pokud ovšem nepřijdou holomrazy, kdy bude týden pod -10°C, to už by mohl být problém. Také tymián přežije zimu bez problému - stačí lehký kryt z chvojí. Co nepřežije zimu venku určitě, je rozmarýn. Mně se ho podařilo přezimovat venku jednou (na severu) - pod důkladným krytem z chvojí, jenže to byla mírná zima, kdy teploty dlouhodobě neklesaly pod -10°C. Následující zimu už nepřežil, a to byl důkladně zabalený - jenže přišel týden, kdy bylo denně -15°C a bylo vymalováno. Od té doby ho na zimu poctivě přesadím do květináče a uskladním spolu s oleandry. A vy, co máte bylinky na balkoně, oviňte květináče na zimu bublinkovou folií - ne rostliny, jen květináče. :-)

nea 15.09.2019

Zajímavý článek, leč bylinky mi letos naprosto spálilo sluníčko až na pažitku, tak zazimovávat nebudu. Pažitka venku vydrží.

helus 15.09.2019

Nechávám bylinky na zahrádce.

petr 19.09.2019

Informace na ho.no!

aster petr 19.09.2019

To je tvůj příspěvek taky... :-p stejně jako ty ostatní ve stylu " budu o tom uvažovat, zajímavé apod." to je diskuze taky na pr d.

Tak já pěstuju jen meduňku,pažitku a libeček a nechávám přes zimu na zahradě.Zatím nevymrzly

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat