Čistý a provoněný byt během chvilky. Nenechte se zaskočit nečekanou návštěvou

17.10.2017 | Bydlení a design

Nečekané návštěvy sice nemají nárok očekávat, že přijdou do bytu jak vystřiženého z Babičky Boženy Němcové, kde se bude všechno lesknout a nikde se nenajde ani zrnko prachu. Ale stejně jako „dobré hospodyňky“, kterými alespoň v koutku duše (a hlavně před ostatními) chceme být, nedokážeme přenést přes srdce, že by někdo viděl náš byt v takovém zmatku, v jakém se nachází, když jsme ještě nenašly čas na úklid.

Nepanikařte! I v krátkém čase, který vám nečekaná návštěva nechala, můžete udělat dojem! Jak? Stačí se soustředit na určitá místa a detaily.

Předsíň do gala

Tip redakce

Úklid vám usnadní také vysoce účinný a především univerzální čisticí prostředek, který se hodí pro mytí podlahy, omyvatelných povrchů, poradí si i s odolnější špínou, jako jsou venkovní prostory. Mastné skvrny i zaschlá špína se budou vzpírat marně. Takovým pomocníkem je Sidolux Universal Zelené hrozny.
Obsahuje sodu, která změkčí vodu a také lépe vyčistí povrch, na kterém mohou být usazeniny vodního kamene. Navíc úžasně voní!
Více se dozvíte na www.sidolux.cz

Předsíň, chodba či hala je první místností, kam hosté vkročí. Ta udělá první dojem, a tak se na ni rychle zaměřte.

Srovnejte boty v botníku, kabáty na věšáku, šátky, kabelky apod. Připravte si místo, na které si budou moci hosté odložit. Vytřete podlahu. Jistě, ideální by bylo ji nejprve zamést, ale na to nemáte čas. Takže skočte rovnou pro hadr.

Koupelna jak ze škatulky

Sice zaberou na úklid více času, ale rozhodně by koupelna a toaleta měly být bez vady. Není nic horšího, než když se vaši hosté bojí dotknout kohoutku… Co stihnout?

Vydrhněte záchodovou mísu. To je priorita. Umyjte umyvadlo a vanu. Doplňte mýdlo, tak aby si vaši hosté nemuseli mít ruce zbytečkem kostky nebo nemuseli usilovně pumpovat mýdlo tekuté. I to je detail, na kterém záleží.

Přeleštěte zrcadlo. Jak se něco leskne, automaticky to budí dojem čistoty. Pověste čisté ručníky.

Organizovaná kuchyň

Pokud nemáte kuchyň s jídelnou spojené přímo s obývacím pokojem, pak v nich vaši hosté příliš času trávit nebudou. Ale i tak stojí za pozornost. Co neopomenout?

Umyjte špinavé nádobí (nádobí v odkapávači nevadí, už je čisté), případně ho nandejte do myčky. Otřete kuchyňský pult a stůl (nebo vyměňte ubrus).

Obývák jako centrum bytu

V obývacím pokoji budete nejspíš s hosty trávit nejvíce času. A tak si dejte záležet.

Odstraňte drobky a spol. z pohovky a křesel, narovnejte polštářky. Naleštěte konferenční stolek.

Vytřete podlahu (máte-li koberec, vyplatí se vyndat vysavač, ale jestliže nemáte dost času, snažte se alespoň sesbírat, co je nejviditelnější). Můžete zkusit zapálit i vonnou svíčku (co hezky voní, je přece čisté, ne?).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat