Ty nejlepší způsoby, jak dostat zápach ze sportovního oblečení

Pravidelně si dáváte do těla a spalujete kalorie? V pořádku. A co děláte s oblečením, které po cvičení zapáchá? Jestli si s ním nevíte rady, máme pro vás neskutečně praktický a účinný tip, který odstraňuje veškeré nežádoucí pachy!

Bakterie z vašeho těla. Přesně ty jsou na vině, pokud vaše sportovní podprsenka nebo fitness tílko „zavání“ na kilometr daleko – zvlášť pokud holdujete hot józe, která se cvičí v horké místnosti. Navíc pokud jeden či druhý kousek oblečení necháte třeba ve skřínce nebo v autě, zápach je ještě horší. Co s tím?

Vše začíná u výběru materiálu

Odborníci doporučují nakupovat funkční a pohodlné prádlo, které umožňuje rychle odvádět pot a udržuje sucho a optimální tělesnou teplotu. Většinou se v takovém případě jedná o technologii anti-odor, díky níž nedochází k tvorbě bakterií, které způsobují zápach. Počítejte však s počáteční investicí několika stokorun za jedno tričko. Pokud rozhazovat nechcete, ale spíš toužíte přijít na to, jak vyzrát nad staršími propocenými kousky, budou vás zajímat následující tipy.

Jedlá soda i ocet

Pokud je to možné, nechte zpocený oděv okamžitě nasávat vzduch, nedávejte ho ihned do plastového sáčku. A co nejdříve jej vyperte.
Před samotným praním otočte oblečení naruby, protože pot a bakterie z těla se hromadí ve vnitřku oděvu. Zároveň nepoužívejte více pracího prostředku, než se doporučuje. Je to zbytečné. Do prostoru určeného pro prací prášek dejte svůj přípravek a přidejte k němu šálek jedlé sody. Ten funguje jako deodorizér, takže společně s vaším pracím prostředkem odstraní veškerý zápach. Osvědčuje se však i ocet (ideálně bílý).

Sport-wash

Sportovní oblečení namočte do lavoru se studenou vodou a šálkem octa. Nechte chvíli působit a poté prádlo vyperte jako obvykle. I když tato metoda není tak efektivní jako soda na pečení, dá se považovat za úspěšnou a poměrně levnou záležitost. Pochopitelně můžete vyzkoušet i některý ze speciálně navržených pracích gelů, které jsou určené výhradně pro sportovní oblečení a funkční prádlo, přičemž nějakých 33 praní vás vyjde zhruba na dvě stokoruny.

Někteří výrobci uvádějí, že jejich produkty obnovují prodyšnost a vodoodpudivost z výroby a pomáhají prodloužit životnost často praných oděvů. Nezbývá, než dát na doporučení, nebo si jejich slova ověřit v praxi na vlastní pěst.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat