Skvrny bez šance. Zatočte s nimi i bez chemie

24.11.2017 | Bydlení a design

Ať se snažíte, jak se snažíte, občas se prostě nějaké té skvrně na své oblíbené košili nevyhnete. A co víc, některé z nich jsou tak odolné, že daný kousek oblečení ozdobený nevzhledným flekem vyndáváme i z pračky. Jak nedat skvrnám šanci?

Osvědčené rady. Bez chemie!

Stále více lidí (a především rodin s malými dětmi) volí způsoby odstraňování skvrn, které jsou šetrné k životnímu prostředí, ale i k pokožce. A tak se znovu objevují rady našich babiček, které si poradí i s odolnými skvrnami!

Borůvky


Praní, které je šetrné k přírodě, ale zároveň opravdu účinné? Přesně to splňuje prací gel Feel Eco Baby.

Nepřítel číslo jedna všech hospodyněk, že? Fialovou kaňku navlhčete a posypejte kyselinou citronovou. Nechte pár minut působit a vyperte běžným způsobem. Zasažený kousek látky můžete také nechat odmočit v kyselém mléce.

Čokoláda

Sladkých“ flíčků se zbavíte silným roztokem soli nebo namočením do vlažného mléka. Se zbytky katastrofy si hravě poradí pračka.

Jahody

Roztok kyseliny citronové a skvrny od jahod zmizí jako mávnutím kouzelného proutku. Teď už se příštího sběru obávat nemusíte!

Kečup

Jeden aktivní hranolek, a než se člověk naděje, už má na blůze rudou vizitku. I ten nejtvrdohlavější rajčatový protlak to vzdá, pokud oblečení namočíte do studené vody a přidáte trochu octa.

Tráva

Když se zelený flek dá považovat za čerstvý, potřete ho syrovou rozkrojenou bramborou a poté vyperte běžným pracím prostředkem. Další variantou je použít máslo, nechat pár minut působit a proprat v horké mýdlové vodě.

Šetrné a účinné praní

Existují ale i prací prostředky, které jsou ekologické, ale také efektivní a poradí si s každou skvrnou. Takovým je i prací gel Feel Eco Baby, který mohly otestovat i naše tetserky. Jak byly spokojené?

Jsem nadšená. Nikdy bych nevěřila, že prací prostředek bez fosfátů a jiných dochucovadel, bude tak účinný. Vyzkoušela jsem na barevné, tak i bílé prádlo. I při nízkých teplotách bylo vypráno na jedničku. Vyzkoušela jsem i v kombinaci s eko aviváží a také super. A navíc podporuji českou firmu. Určitě doporučuji,“ ohodnotila testerka Molina.


S výsledky praní v gelu Feel Eco Baby byly naše testerky opravdu spokojené.

Vyzkoušela jsem ho k mé plné spokojenosti na barevné prádlo. A po vyzkoušení jsem ho darovala dceři, kterou velmi potěšil, protože má dvě malé děti a obě mají sklony k atopii, takže si opravdu musí dávat pozor, v čem jim prádlo pere. Obě jsme byly velmi spokojené. Dcera je nadšená, že není gel parfémovaný, že má opravdu šetrné složení. Dětem prádlo nedráždí pokožku. Mně se zase líbí, že jde o český výrobek,“ přidala se testerka Jíťule.

Měla jsem možnost testovat tento prostředek a jsem s ním velmi spokojená. Vnučka má problematickou kůži, často má ekzémy, a proto nemůžeme prát v ledasčem. Prádlo vyprané v tomto gelu je nejen patřičně čisté, ale i vhodné pro praní vnuččiných věcí. Gel je neparfemovaný a to je v tomto případě plus,“ chválila testerka nea.

Prostředek pro děti od Feel Eco mě opravdu mile překvapil. Vzhledem k tomu, že je jemný, očekávala jsem nižší prací výsledky. Ale skvěle si poradil se všemi dětskými fleky, od přesnídávky, trávy a skvěle zvládl i manželova trika, která jsem prala současně. Použila jsem ho na vyvářku i na 40 stupňů. Opravdu není navoněný, parfémy v jiných prostředcích dráždily pokožku malé i mně. Jsem opravdu velmi spokojená a moc ráda, že je konečně na trhu skutečně účinný prací prostředek na dětské prádlo,“ shrnula testerka inutec.

Hodnocení ostatních testerek si můžete přečíst ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat