Tvoříme z papíru: Originální přáníčka k narozeninám

09.09.2011 | Bydlení a design

Tato technika se obecně nazývá cardmaking. Pod tímto názvem se skrývá výroba přáníček, visaček, záložek, zkrátka různých papírových výrobků, kterými uděláte radost sobě i svým blízkým.

Přáníčka

Mají asi největší využití, protože je lze použít při každé příležitosti. Můžete vyrobit vlastní originální přání pro rodinu, známé nebo děti a určitě každý ocení vaši kreativitu. Na výrobu můžete použít základ přáníček v různých velikostech, které lze zakoupit i s obálkou, nebo si ze čtvrtky složíte vlastní požadovanou velikost. Přáníčka můžeme zdobit čímkoli.


Foto zleva: Jahodové přáníčko // Přání motýlí

Základem jsou jednobarevné nebo vzorované papíry, které můžete doplnit dle vaší fantazie. Používají se papírové nebo látkové kytičky, stužky, výseky, obrázky, popřípadě fotky, přáníčka můžete doplnit psaným textem, dokreslit fixy nebo pastelkami, fantazii se meze nekladou. Podrobný návod na výrobu originálního přáníčka najdete ZDE.


Foto zleva: Přáníčko s luční visačkou // Bloček s dámou


Foto: Cestovatelská přáníčka

Visačky

Typickým příkladem použití visaček jsou dárky. Výroba malých kartiček nezabere moc času a obdarovaný bude mít radost nejen z dárku, ale i z ozdobené kartičky, kterou vyrobíte jen pro něj. Můžete připsat text, přidáte stužku nebo provázek, kterým visačku přichytíte k dárku a jste připraveni gratulovat.


Foto zleva: Ptáčkové přáníčko // Modrý notýsek

Záložky

Jsou to kartičky, které si jednoduše můžete vyrobit. Fantazii se meze nekladou, děti vám určitě rády pomohou a do každé oblíbené knížky si mohou vyrobit vlastní originální záložku.  Podrobnější návod na výrobu záložek ZDE.


Foto zleva: Knižní záložky // Pařížské visačky

Způsobů tvoření z papíru je mnohem více, například ozdobné kartičky na láhve, originální papírové peněženky, obálky na peníze, vouchery nebo poukazy, děkovací kartičky nebo třeba originální vizitky.

Papír v každé podobě můžete stříhat, mačkat, barvit, prošívat na stroji, a pokud nemáte dostatek fantazie, můžete se inspirovat ke svému tvoření z papíru na www.potvor.cz, kde najdete spoustu návodů jak na to.
 






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat