Okna jako nová nejen před Vánocemi. Umyjte je během chvilky

23.12.2017 | Bydlení a design

Že jste nechali mytí oken v rámci předvánočního úklidu úplně na poslední chvíli a máte co dělat, abyste je stihli alespoň přeleštit? Nezoufejte! S našimi tipy a těmi správnými pomocníky budete mít okna umytá během chvíle!

Snadno a rychle

Kbelík, hadr a prostředek na mytí nádobí? Ačkoli i s nimi okna umyjete, dá vám to víc práce, než kdybyste si pořídili prostředek přímo určený k mytí oken. Je totiž mnohem „agresivnější“ než ten na nádobí, lépe si poradí s prachem, a navíc nebudete muset investovat tolik času a sil do leštění.


Zapomeňte na nekonečné leštění. S vysavačem na okna Vileda Windomatic budete mít okna bez jediné šmouhy v několika minutách.

Možná se vám to zdá jako samozřejmost, ale není od věci si toto pravidlo připomenout. Pokud myjete okna v domě, který má víc než jedno podlaží, pak vždy myjte jako první okna v horním patře a postupujte dolů. Nebudete se totiž muset trápit s případnými kapkami, jež by stekly z mytých oken nahoře na ta již vyleštěná dole. Proč dělat zbytečně práci dvakrát?

Pokud to vaše okna umožňují, sundejte je z rámu – budou se vám v horizontální poloze mýt mnohem snáz (a nebudete se muset plazit po parapetu, abyste dosáhli až k okrajům).

Pokud jste se mytí oken nějaký ten pátek (ne-li rok) vyhýbali, budete muset okna umýt dvakrát. Poprvé se soustřeďte na odstranění těch nejhorších nečistot (pořádně okno vydrhněte a pak opláchněte vodou), podruhé už jen dočistěte zbytky špíny .

Bez námahy? Jde to!

Vyplatí se rovněž při mytí oken spoléhat na modrní pomocníky, kteří odvedou kus práce za vás. A tím vám ušetří nejen spoustu sil a nervů, ale také času. Takovým pomocníkem je vysavač na okna Windomatic s extra sacím výkonem od Viledy. Přesvědčily se o tom i naše testerky. Jak byly spokojené?


Nejen na okna, ale i zrcadla nebo sprchové kouty se Windomatic od Viledy našim testerkám osvědčil.

„Musím uznat, že přístroj je zkrátka fantastický. Okna jsem nejprve přetřela hadrem s přípravkem, poté vysála vysavačem od Viledy a okna se leskla jako nová. Hlavice je flexibilní a dostanete se s ním prakticky všude. Vysavač není vůbec těžký a skvěle se drží v ruce. Musím uznat, že jsem nečekala, že tento pomocník bude až tak efektivní. Okna byla umytá v rekordním čase. Výborně funguje i na zrcadla,“ napsala testerka moncax.

„Mytí oken je moje noční můra! A hlavne se nám v domě strašně mlží okna a já nedělám nic jiného, než že je každé ráno vlastně celý den utírám! S tímto vysavačem na okna to jde vše lehce, snadno a hlavně rychle a beze šmouh! Jsem neskutečně překvapená a všem, kteří milují mytí oken jako já, vřele doporučuji! Dokonce se dá i dobře použít do sprchových koutů,“ přidala se testerka Korolovazuzka.


Vysavač na okna Vileda Windomatic měl v našem testování zkrátka úspěch.

„Pro předvánoční úklid se mi Windomatic opravdu hodil. Okna se díky němu lesknou jako nová. Dříve jsme musela nejdřív mýt hadrem, pak ještě jednou a pak hodně leštit utěrkou. Ale teď stačí jen jednou mytí hadrem a pak vysát vysavačem od Viledy. Kde zůstalo trochu kapek (blízko rámů), jednoduše se setřely a bylo hotovo. Bála jsem se, že bude vysavač příliš těžký nebo hlučný, ale vůbec ne. Takže za mě 10 bodů z 10,“ nešetřila pochvalami testerka ladkanova.

„Jsem z vysavače na okna nadšená. Člověku s ním odpadne spousta práce s leštěním a mytím oken. Ze začátku to chce trochu cvik, ale pak už člověk prostě jede. Doslova! Nikdy jsem neměla takhle rychle uymto. Nádržka na vodu je dostatečně velká, přístroj je pěkně do ruky, neměla jsem pocit, že by byl těžký. Za mě spokojenost, přemýšlím, že ještě rychle koupím dárek v podobě vysavače na okna Vileda i mé mamce,“ svěřila se testerka petunka2415.

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat