Diskuse na téma Energie bezDodavatele zkušenosti

28. 04. 2022 | Peníze a právo

Doma teďka celkem intenzivně řešíme co za dodavatele od kterýho bychom mohli energie jednak brát a taky jim z panelů energie posílat. Čekala jsem, že nám v tom pomůže nějaká kalkulačka na internetu, že už to dneska bude tak daleko a snadný, ale nic co by nám pomohlo. Takže jsme si hledali podle svýho a dopracovali se k pár firmám, co tuhle kombinací nabízí. Zaujala nás z toho firma bezDodavatele, která má jednak spravovat ty dodávky tak i výkupy. Je to jedna z variant na kterou bychom se rádi zeptali, jestli s nimi někdo máte zkušenosti, případně jestli máte někoho koho nám navrhnout a stojí to u nich za zváženou. díky T.

Dalibor 16.03.2024

Já se o nich zmínil v mezi řeči mezi kamarády, když jsme řešili rodinné výdaje a že jsem před nedávnem měnil dodavatele elektřiny a místo na dlouholetý fix, jsem šel právě pouze na ten měsíční u Bezdodavatele. Bylo to takový to téma, že si k tomu každý řekl své no, moje zkušenost je zatím taková, že ta cena u nich zatím furt klesá, takže si brát v tuhle chvíli pevnou cenu je pro mě nesmysl, když tady se dá ušetřit daleko víc. Mě se to líbí, jak to funguje a až sám uznám, že se mi to nevyplácí, tak to přehodnotím prostě.

Jindra 24.02.2024

My od nich bereme energie skoro od začátku, jak přišli na trh a za celou dobu jsme s nimi neměli žádný zásadnější problém. Občas nás sice štvou ty ceny, když tam v době prodeje přebytků lítají nuly, což se děje převážně v létě, ale s tím se hold musí počítat. Zvýšení poplatků už zažíváme taky po několikáté, ale ono je to spíš tak, že se všichni na trhu s těma cenama srovnávají, takže ve výsledku se pro nás furt drží nejlíp.

Vitan Jindra 21.03.2024

Jo přesně jak to píšete, já to teda u nich zažil nyní prvně, ale právě jsem si říkal, že oni to aspoň přiznali hnedka od začátku roku a určitě jak bych přešel jinam, tak ti by to o pár měsíců později udělali ti druzí taky. Tak jsem se na celou změnu vykašlal a zůstal na spotu u bezdodavatele, kde mám v tom už přehled a hlavně jsou v pohodě.

Krista 27.01.2024

I přes drobné navýšení poplatků nám to u Bezdodavatele vychází dobře. Je třeba si uvědomit víc věcí než jen změnu ceny. Vždycky koukáme i jak se k nám dodavatel chová, jak reaguje právě v otázce úprav a jestli i včas zasílá faktury potažmo naše peníze. V tomhle jsme se tady zatím nezklamali, takže se dá právě snadněji polknout i ta cenovka.

Martin 23.11.2023

Přemýšlíme od novýho roku na spot, známý mi tvrdí, že s fotovoltaikou dohromady to pro něj smysl má a řeší to právě přes bezdodavatele i kvůli teda tomu, že jim prodává, co sami doma nespotřebují. Ale bude to mít smysl i pro mě v normální domácnosti?

Dia Martin 24.11.2023

Byli jsme na podobný myšlence, hodně o spotu doma diskutovali a četli si různý zkušenosti kolem toho. Ve výsledku to u nás dopadlo tak, že tím že jsme neměli potřebný chytrý hodiny, abychom mohli během letoška na spot, tak jsme u Bezdodavatele.cz skončili na měsíčních cenách, který měli určený právě pro takovéhle domácnosti. Je to v podstatě pseudo spot, kdy to vypočítají z tržní ceny cenu pro nás a pak u nich uložíme měsíční spotřebu, aby to sedělo a je to.

Mariana Martin 09.12.2023

No Martine, tak teď bude záležet na tom, jaký elektroměr doma máte, ale jestliže máte doma ten chytrý, tak jste na spot mohl i letos, ale od nového roku už se na něj domácnosti kvůli úpravě energetického zákona a tý nový novele nedostanou, protože ta to domácnostem na spot zakazuje, což je dost na prd, co si budem.. Tak jedině měsíční fixy, který ze spotu tak nějak vychází a třeba prosincová cena je za poslední čtvrt rok nejníž, 3672,-/MWh.

Martin Martin 15.12.2023

Joo taky už se to ke mně doneslo a vyloženě mě to potěšilo asi jako všechny ostatní, co se na spot od nového roku chystali. Asi půjdu přesně tou cestou, co mi tu navrhuje Mariana. Díky za to. Zatím si k tomu zjišťují více, jak to funguje a tak, ale přijde mi to jako způsob, pohnout se dál k lepšímu.

Švary 27.10.2023

Letos jsme přešli po uvolnění starý smlouvy k Bezdodavatele a je to mnohem lepší, teda hlavně co se ceny týče. Co měsíc jí teda máme jinou, ale víme jakou a ke stropu jsme se ani nedošplhali. Od novýho roku budem na spotu, tak pak uvidíme jak dál, protože smlouva nás u Bezdodavatele nijak neváže, tak si chci hlídat vývoj a s tím se zařídit.

Vlasta 02.08.2023

My jsme rozmýšleli mezi dvěma dodavateli, protože se dá za energie nyní celkem ušetřit, když se nezůstane viset na starym tarifu. A právě u toho živýho tarifu, jak se mu aktualizuje cena, tak nás i se vším kolem vyšel bezDodavatel nejlíp. Akorát to domluvit a pak už si to mezi sebou firmy zařídí.

Janina Vlasta 31.08.2023

Mně bezDodavatele přechod od starý firmy zajistili v pohodě, jen jsem jim k tomu dala svoje iniciály a šlo to.

Iveta Vlasta 07.09.2023

A je třeba k tomu splňovat nějaký podmínky?

Janina Vlasta 08.09.2023

Nevím, co konkrétního myslíte, nikdy jsem u svýho dodavatele neřešila nic extra a tady to nebylo jinak. Prostě klasická změna služby na jinou firmu. Šla jsem za lepším..

Mariana Vlasta 15.09.2023

Iveto pokud neřešíte spotovou cenu, na kterou se nyní bez průběhového elektroměru nedostanete, tak u jejich běžnýho tarifu není nic víc třeba. Taky jsme klasická paneláková domácnost a změnu nám vyřídili. Na webu mají k tomu formulář, tak se jim stačí ozvat.

Iveta Vlasta 20.09.2023

Spotová cena ani nevím co je, slyším prvně. Bydlíme normálně v rodinném baráku, kde topíme plynem a zbytek je na elektřinu, žádný vymoženosti nemáme a vždycky jsme měli běžnýho dodavatele.

Mariana Vlasta 22.09.2023

Ale vždyť tohle je taky běžný dodavatel i když má trochu netradiční jméno, ale funguje úplně stejně. Máme podepsanou běžnou smlouvu k odběru na dobu neurčitou a elektřina funguje jak jsme zvyklý, faktura klasicky jednou za rok s tím že si za každý měsíc děláme samoodečet, aby nám spotřeba seděla na tu měsíční cenu, a nahlašujem to přes online kancl, co máme zpřístupněný u bezDodavatele.

Eva 22.06.2023

Připojí nás i bez fotovoltaiky? Viděli jsme, že mají teďka o dost nižší cenu za elektřinu, tak jestli by to šlo, tak bychom k nim taky šli, abychom něco ušetřili.

Marie Eva 23.06.2023

FVE u nich není žádnou podmínkou. Můžete se k nim přihlásit i jen čistě k odběru, je to běžný dodavatel jako máte do teď, jen má svoje tarify odvíjející se od ceny na trhu.

Tamara Eva 02.07.2023

Úplně bez problémů, taky od nich elektřinu jen bereme, zatím teda první dva měsíce a jednání na slušné úrovni a online portál super.

Kortis 06.06.2023

Když tady řešíte tu fotovoltaiku, my nad tím teď také přemýšlíme. Narazily jsme na firmu Sefy a vypadá docela hodně dobře, nemáte s ní někdo zkušenosti, zda se nejedná jen o dobrou reklamu?

Matinnnka Kortis 28.06.2023

Reklamu dobrou mají, ael narozdíl od většiny fakt pravdiivou. Máme od nic FVT a naprostá spokojenost. Servis neskutečný, to jsem se málo kde setkali i v jiných službách. Vše rychle vyřešené, pomohou i s vyřízením dotací, platíš v zálohách. Fakt tomu rozumí a je to i poznat. :) Tady je i přímo kamarídův dům https://www.sefy-cr.cz/reference/fve-4-5-kwp-baterie-pylontech-okres-ivancice/, On nám je doporučil. :)

Kortis Kortis 30.06.2023

Moc děkuji! Muž je už kontaktoval, pán se nám ozval vcelku brzy do 4 dní a už byl i u nás, vše si prošel a do týdne máme dostat nabídku. Velmi milý, vstřícný a profesionální. To se v dnešná době taky už moc nevidí. Řekl nám i o financování ze strany dotací, takže z toho máme taky radost a doufáme, že nám vše bez problému schválí.

Katka 28.03.2023

Taky náš poskytovatel, musím uznat, že přejít narychlo na spot ke konci roku, bylo jenom dobré rozhodnutí. Když slyším, jak to teď klesá, tak jsem za to fakt vděčná.

Ary Katka 04.05.2023

Katko, změnu dodavatele firma vyřídila za vás, nebo jste si řešili sami?

Katka Katka 05.05.2023

Lidi od Bezdodavatele to řešili za nás a proběhlo to bez problémů.

Michala Katka 12.05.2023

Normální služba Ary, kterou za vás zařídí už každý dodavatel bez rozdílu. My jsme u bezDodavatele řešili všechno online a taky nám bez komplikací zajistili převod od původního dodavatele. Potřebují k tomu jen pár údajů.

Ary Katka 17.05.2023

Díky moc, tak to je fajn, protože sama bych to asi úplně dohromady nezvládla dát. Půjdu přes ten net, to myslím, že by mohlo být v klidu :-)

Pavel 10.01.2023

Zvážili jsme situaci a na poslední chvíli k nim přešli na spot, abychom měli šanci případně ušetřit a neplatit jen horní hranici ceny, kterou určuje teďka strop. Co se týče vyřizování, tak to u nich proběhlo bez problémů.

David Pavel 02.02.2023

My jsme o nich uvažovali už dřív, ale nějak jsme propásli tu možnost se k nim ještě hodit na spot, ale co jsem se teďka díval u nich na webu, tak tam mají nově nějakou přechodnou variantu pro domácnosti, co právě nemají to průběhový měření. Jako říkám si, že to asi nebudou úplně stejný ceny jako při spotu, ale podle toho počítání by to mohlo vyjít líp než je i strop. Co myslíte?

Pavel Pavel 07.02.2023

No vidíte o tom ani nevím, tak já už tu jejich nabídku teďka ani nestudoval, potom co jsme to k nim stihli dát ještě na spot, ale přijde mi to i pochopitelný, že s něčím takovým přišli, by se akorát obrali o nový zákazníky, když by brali jen ty, co mají to chytrý měření a to jsou v podstatě teďka spíš jen fotovoltaikáři.

Veronika Písecká Pavel 01.03.2023

A ti fungují jako běžná dodavatelská firma, co mám třeba teď, zvládnou mi třeba zařídit taky převod a věci s tím spojený? Jde mi o to, když je to firma bezDodavatele, jak je tu napsáno, tak jestli to u nich nefunguje třeba jinak? díky za upřesnění V.P.

Pavel Pavel 03.03.2023

Prosím vás, to je jen a pouze jejich název. Je to klasický dodavatel, který funguje jako každý jiný, takže zařídí změnu dodavatele a věci jak píšete s tím spojené. Všechno to jde online formou, takže ani nikam nemusíte chodit.

Marie Pavel 10.03.2023

My jsme k nim teďka přecházeli na bytě a vše řeší v pohodě za nás. Žádost jsme poslali online z jejich stránek.

Danuše 22.10.2022

Jak to teďka vnímáte, my mysleli, že budem kvůli spotu bezdodavatele na zimu měnit a teďka se to s tím zastropováním vlastně jeví jako nejlepší řešení, tak to asi tak necháme.

Mates Danuše 27.10.2022

Tak ale snad si nemyslíte, že se to týká spotového trhu, to asi neee ne.

Danuše Danuše 28.10.2022

Týká se to úplně všech a to bez rozdílu, takže i tady máme jistotu horní ceny a můžeme být v klidu.

Mates Danuše 03.11.2022

A k téhle informaci jste se dostala jako jak?

Danuše Danuše 05.11.2022

Potvrdila nám to samotná firma, protože jsme si s tím nejdřív taky nebyli úplně jistí, podle toho co říkali v tv ve zprávách, ale u bezDodavatele nám to potvrdili, že se zastropování cen týká všech dodavatelů, tedy i jich.

Mates Danuše 09.11.2022

V tom případě ok a díky za objasnění.

Gábina Danuše 10.12.2022

No jako teďka jak nám dorazil ten email s úpravou ceny, tak jsme byly trochu na vážkách jestli zůstat, jenže když jsme pak lovili ke komu jinýmu, tak nás ve výsledku i tak BD vyšel na příští rok nejlíp.

Danuše Danuše 16.12.2022

Taky nás to celkem překvapilo, hlavně manžel si to musel několikrát přečíst, aby si to správně vyložil. Ale třeba zas snížili ten denní paušál, tak mi přijde, že se snažili udělat alespoň drobnou úlevu i přesto, že hold byli dotlačený k tomu zavést ten poplatek. Říkám si, že ho třeba pak zas zruší, až se to celý umoudří, ale asi bych byla hodně naivní :D

Lenka 03.08.2022

Mám dotaz, musím být ičař, abychom mohli být u Bezdodavatele přihlášení?

Martina Lenka 05.08.2022

IČO jsme neměli a nemáme ho ani teď, není ho u nich potřeba. ;-)

Nikoleta Lenka 09.08.2022

u BD prodáváte a nakupujete bez licence, tak k tomu živnosťák nepotřebujete

Dan Lenka 26.08.2022

V podstatě máte dvě možnosti buďto u nich lze nákup a výkup dohromady a nebo si jen necháte vykupovat s tím, že nákup zařizujete jinde, akorát tady musíte mít dvě čísla, aby tohle bylo možné.

Teryss 27.05.2022

Díky za vaše zkušenosti a reakce. Zkoušeli jsme si zjistit ještě další varianty, pročítali všechno možný a nakonec jsme fakt poslali poptávku semka na bezDodavatele, že bychom stáli o přechod k nim. Vzhledem k velikosti naší fotovoltaiky, kapacity baterek a naší spotřeby to bude zajímavá zkušenost to řešit s nimi podle trhu.

Lada Teryss 03.06.2022

My jsme teďka v podobné situaci a ještě to srovnáváme s jednou firmou. Koukáme třeba i na to kolik jsou poplatky vedle a to teda bezDodavatele zatím vychází daleko líp.

Teryss Teryss 10.06.2022

Taky jsme si porovnávali, ale tady jsme žádnou marži právě nenašli, že by si účtovali.

Ivča Teryss 15.06.2022

Můžu to potvrdit z vyúčtování, co posílají každý měsíc, faktys tam nic dalšího není. ;-)

Lada Teryss 16.06.2022

A můžu se vás teda ještě zeptat, jakpak řeší bezDodavatele případně přeplatky/nedoplatky, to řeší taky hnedka?

Ivča Teryss 17.06.2022

Vyrovnávají to hnedka ten měsíc, takže teďka jak máme přeplatky, tak nám je hnedka posílají na uvedený účet, ze kterýho jim chodí i zálohy. Je to vpodstatě bez starosti. ;-)

Lada Teryss 23.06.2022

Tak super, děkuji moc. To se mi zamlouvá, že tam tak po létě třeba nebude vyset zbytečně vysoký balík peněz :D

Ivča Teryss 24.06.2022

Nn, to nemusíte mít fakt obavy. Dokonce jsem četla, že někdo i zálohy na léto rušil, ale my si je nechali ať na to nemusíme pak zas myslet.

Aneta 20.05.2022

Vypadá to, že se budeme muset taky obrátit někam jinam, protože nám přišel dopis o zdražení a v podstatě do teď jsme do sítě energie posílali zadarmo, takže přechod na spotové ceny u Bezdodavatele taky dost zvažujeme. Co jsme si tak předběžně zjišťovali, tak by to teď mělo být pro nás asi i nejlepší řešení.

Majka 18.05.2022

a já myslela, že solárníci nic takového řešit nemusí, tak to čučim :O :D

Ivča 10.05.2022

My jsme na tržní ceně u Bezdodavatele a měli jsme je i před instalací fotovoltaiky, takže teďka sledujeme rozdíly a je to mazec, protože si vemte, že teďka za sebou máme vyúčtování za duben a oni nám vraceli víc jak tři tisíce.

Radka Ivča 10.10.2022

nám letos u nich fotovoltaika vynesla kolem 20tisíc, teď už to sice asi nebude tak dynamický s blížící se zimou, ale zatím byly všechny vyúčtování v náš prospěch.

Gábina 07.05.2022

Joo my máme, sice teda zatím jen od loňska zkušenosti, ale dobré. Vyúčtování měsíčně a zálohy platíme, jak jsme si s nimi řekli u smlouvy.

Martina Gábina 10.07.2022

Tak ty my třeba teďka přes léto ani neplatíme, ale je to jen o domluvě, což je s BD v pohodě.

Klára 05.05.2022

Tak ty mi nic neříkají, ale to bude asi i tím, že doma nemáme k dispozici fotovoltaiku, tak jsme se o podobné firmy nikdy nezajímali.

Blanka Klára 06.09.2022

My jsme u nich třeba byli i před samotným pořízením fotovoltaiky, není to žádné pravidlo, že jí musíte mít. Oni vám dodají i bez toho :) to je na vás, koho si vyberete :)


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat