Fototapety do kuchyně: Při přípravě pokrmů se budete bavit

25.01.2018 | Bydlení a design

Zdá se vám vaše kuchyně strohá, neoriginální a v podstatě fádní? Možná nejde o žádný klam, ale o čistou realitu. V současné době lze tuto místnost řešit přímo na míru včetně nejmodernějších obkladů a spotřebičů. Pravda je ovšem taková, že osobitý styl kuchyni dát až samotný člověk, který tady bude připravovat různé pokrmy. Určitě lze najít velmi osobité a jedinečné kuchyně s jídelními kouty. Jak je zpestřit?

Zcela jednoduše a za minimální peníze. Stačí si nakoupit zajímavé fototapety určené právě do kuchyně. Jejich vzhled bude charakteristický pro tuto místnost a zobrazovat budou něco, co skutečně souvisí s vařením, smažením, pečením a jinými postupy. Stejně tak mohou zobrazovat i pokrmy, suroviny a zkrátka vše, co nějakým způsobem odpovídá této místnosti. Podívejme se tedy, jaké jsou nejznámější motivy fototapet do kuchyně.

Hrnce se skvělými pokrmy

Když bychom se měli pozastavit nad tím, čím se vlastně kuchyně vyznačuje, dostali bychom se k jednotlivým pokrmům. Jejich krása a nadčasovost mnohdy vyniknou přímo na samotné plotně. Viděli jste někdy bublat guláš, vařit se těstoviny anebo zapekát některá specifická jídla? Pokud ano, určitě dáte za pravdu tvrzení, že jsou charakteristická jak samotnými barevnými odstíny, tak i různými tvary masa a jiných surovin. Když se hrnce šikovně naaranžují vedle a protkají některými dalšími charakteristickými kuchyňskými motivy, může celek vypadat opravdu skvostně, a to se vším všudy. Zachycení jídel v detailu je vůbec kouzelné a dívat se na takovéto pokrmy člověk vydrží dlouhé minuty. Když se ke všemu přidá ještě hra se světlem a stínem, není v podstatě co řešit. Celkový obraz bude jedinečný.

Koření v hlavní roli

Používáte v kuchyni koření? Asi zbytečná otázka. Hledat nějakou osobu, která nevyužívá chutí nejrůznějších bylinek, by bylo přinejmenším ztrátou času. Možná bychom se měli spíše pozastavit u toho, zdali víte, že i koření má svoji specifickou podobu, která je fotogenická. Moderní fototapety do kuchyně ji navíc dokážou ještě více zvýraznit, což je v konečném důsledku dokonalé. Koření je možné vybírat na těchto fototapetách přímo ve své ryzí podobě, a to v detailním pohledu, anebo klidně i jako součást celku. Třeba takové dřevěné lžíce s jednotlivými druhy koření vytváří jedinečné kontrastní prostředí, které se prostě a jednoduše musí líbit. Vezmeme-li v potaz třeba tradiční žlutou kurkumu, červenou papriku anebo zelenou majoránku, získáte spousty krásných pastelových barev, jež se budou na jednom jediném plátně nádherně prolínat. A vůně? Tu si již dokážete bez problémů představit! 

Kuchař jako pán kuchyně

Kdo vládne v kuchyni? Jednoznačně kuchař! Tato ústřední postava by měla být bezesporu nepřehlédnutelná! Fototapety kuchařů při práci na tuto skutečnost bezesporu myslí. Důkazem budiž jejich tradiční bílé rondony, čepice a samozřejmě i vybavení, bez něhož se nemohou v žádném případě obejít. Na mysli máme především vařečky, nože, obracečky, škrabky a jiné tradiční němé kuchyňské pomocníky. Lesknoucí se čepel velkého kuchyňského nože v detailu je jakýmsi ústředním motivem mnohých fototapet. Stejně tak není problém zvolit i motiv kuchaře a některých nejznámějších ingrediencí, mezi které se řadí především cibule, brambory a mnohé jiné. 

Fototapety čerstvého ovoce a zeleniny

Ovoce vypadá v detailu opravdu kouzelně. Optimální je jeho kombinace s vodou. Kapky zachycené na jeho povrchu vytvoří pocit opravdu čerstvého a zdravého ovoce plného vitaminů. Třeba taková jahoda ve variacích s vodním proudem může sloužit jako skvělý designový prvek za pracovní deskou kuchyně. Hodně se na fototapetách tohoto velkoplošného charakteru uplatňuje i exotické ovoce. Jmenovat bychom měli především ananasy, pomeranče nebo granátová jablíčka. Pozadí může být klidně bílé, protože ovoce samo o sobě je již sytě barevné a jeho vzhled je doslova nadčasový. V každém případě si zvolte barvu ovoce i podle toho, jaký máte odstín kuchyňské linky a celkovou výmalbu interiéru dané kuchyně.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat