Designová inspirace: Nebojte se zvířecích vzorů v bytě

Zvířecí vzory se neustále vracejí nejen v módním průmyslu, ale také v interiérech. Pokud patříte mezi lidi, kteří by si rádi tenhle styl vyzkoušeli i ve svém bytě, ale mají obavy, že nebudou vědět jak na to, jsou vám určeny následující řádky.

Pro zvířecí vzory v interiérech platí jedno zásadní pravidlo – pozor na přeplácanost. Pamatujte, že méně znamená více. S dekoracemi ve stylu knihy džunglí se totiž lehce může stát, že váš pokoj sklouzne od elegance k naprostému nevkusu a kýči.

Nicméně není třeba se zvířecích vzorů bát. Pokud je použijete s rozumem, dodáte svému interiéru velmi originální a zajímavý vzhled. Stačí dodržet několik zásad.

Vyberte si jeden vzor a toho se držte

Pokud nemáte v úmyslu proměnit svůj byt či pokoj v umělou džungli (a většina z nás to nemá v úmyslu), vyberte si pouze jediný zvířecí vzor, který v interiéru použijete. Jestliže chcete dodat místnosti „teplý“ tón, sáhněte po dekoru v barvách leopardí či tygří kůže, když chcete dosáhnout spíše neutrálního vzhledu, zkuste černobílý vzor zebřích pruhů.

Nebojte se kombinací s barvami

I když se to na první pohled možná nezdá, zvířecí vzory si rozumí s barvami, a to především těmi jasnými až zářivými. Nemusíte se proto bát kombinovat leopardí vzory například s oranžovou nebo červenou, klidně ale můžete zkusit zelenou nebo žlutou. Jediné, co musíte mít na paměti, je, že byste se měli rozhodnout pro jednu barvu a jeden odstín – jinak bude váš byt působit trochu jako cirkusová manéž…

Střídmost se vyplácí

Výrazné zvířecí vzory používejte v interiéru spíše jako ozvláštnění prostoru, nikoli jako dominantní prvek. Namísto tapet nebo třeba přehozů postele či čalounění na pohovce zkuste zvířecí vzor aplikovat například na stínítka lampiček na nočních stolcích, několika polštářcích gauče nebo je do místnosti včleňte třeba na předložce pod konferenčním stolkem. Jeden či dva prvky s takto nápadným vzorem dodají pokoji přesně ten vzhled, po kterém toužíte – exotický, ale nikterak přeplácaný.

Nejste-li si jisti, zkuste je jen jako inspiraci

Pokud si nejste tak docela jisti, zda by váš byt „unesl“ výrazné zvířecí vzory, zkuste se jimi inspirovat a vypůjčete si z nich třeba jen barvy. Namísto zebřích pruhů zkuste černobílý vzor, z tygří kůže si vezměte základní, hnědo-oranžovou barvu apod. Možná nakonec zjistíte, že tyhle tóny by se vám do interiéru hodily lépe než „celé“, trochu divoké vzory.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat