Co s tím, když vaše prádlo voní o poznání méně než dřív

Dřív bylo vaše prádlo čerstvé, čisté a voňavé, kdežto teď má příjemnou vůni jen po dvojnásobné dávce aviváže? Něco je špatně! Zkontrolujte pračku i svoje návyky!

Aroma vypraného prádla, navíc ovoněného čerstvým vzduchem, je velmi příjemné. Pokud na tenhle pocit pouze vzpomínáte, zaměřte se na své spotřebiče a absorpci nežádoucích pachů.

Provádějte pravidelnou očistu spotřebičů

Můžete si myslet, že spotřebiče, jako je pračka a sušička, mají samočisticí schopnosti. Bohužel, není to pravda. Pokud opravdu chcete žít „čistý“ život a mít své prádlo voňavé, měli byste do své pračky a sušičky pravidelně přidávat bělidlo, abyste je zbavili plísní.

Spusťte pračku bez oblečení, po dokončení cyklu otevřete dvířka a nechte jej vyschnout. Můžete také použít starý zubní kartáček k čištění částí, kam bělicí prostředek nedosáhne – třeba jako v případě gumového těsnění kolem dvířek. Většina odborníků takovou očistu doporučuje jednou za měsíc

Používejte esenciální oleje

K provonění prádla se hodí i esenciální oleje. Smíchejte několik kapek levandulového esenciálního oleje s vodou a nechte si tuto lahvičku s rozprašovačem u pračky. Vždy před praním na jednotlivé kousky oblečení stříkněte levandulovou vodu. Můžete také experimentovat se vanilkou či eukalyptem.

Prádlo nechávejte důkladně usušit

Ujistěte se, že před uložením prádla je oblečení zcela suché. Pokud složíte vlhké kousky, mohou začít plesnivět a vykazovat kyselý zápach.

Vyrobte si vlastní osvěžovače

Vložte parfémované sáčky do svého šatníku a skříně. Osvěžte své prádlo s pomocí sáčků naplněnými vašimi oblíbenými sušenými bylinami, květinami a kořením. Můžete použít sáčky zakoupené v prodejnách, nebo si vyrobte vlastní. Naplňte látkové pytlíky potpourri nebo bylinami a zavěste je na určená místa.

Absorbujte špatné pachy

Jedlá soda patří k nepostradatelným pomocníkům každé domácnosti. Vezměte nějaké staré víčko, nasypte do něj trochu sody a vložte na bezpečné místo do prádelníku. Můžete pochopitelně přidat i svůj oblíbený esenciální olej.

Oblečení separujte

Udržujte špinavé oblečení dál od toho čistého. Nikdy jej nenechávejte v blízkosti čistých oděvů, protože vůně se může přenášet.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat