Inspirace: Jaro ve vašem bydlení

21.03.2018 | Bydlení a design

Jaro už klepe na dveře, a tak je na čase vyjarnit si i své bydlení. Jak na to? Máme pro vás inspiraci. Stačí pár veselých barev, květin a jarních dekorací.

Pastelové barvy se k jaru hodí naprosto skvěle. Největšími trendy pro letošní jaro je žlutá, mintová, broskvově oranžová a starorůžová. Pokud fandíte spíše výraznějším barvám, nešlápnete vedle s fialovou, barvou Arcadia, která připomíná petrolejovou, a vsadit můžete klidně i na brčálově zelenou. 

Vyjarnit můžete kromě obýváku a kuchyně také dětský pokoj. Určitě použijte měkčí materiály a zaoblené rohy, je to pro dítě nejen bezpečnější, ale bude se v pokojíčku i lépe cítit. Světlé tóny pokoj rozsvítí, opticky zvětší a krásně zde vyniknou první jarní paprsky. A ano, už i do dětských pokojíčků proniká lehký závan industrialismu. Nakonec ale proč ne, bílá cihlová tapeta, která je navíc omyvatelná, je do dětského pokoje za psací stolek vhodným doplňkem. 

A zase ta žlutá. Je to tak, letos o ní ještě hodně uslyšíme. Proto se nebojte nakoupit si žluté doplňky, letošní jaro a léto bude opravdu ve znamení téhle veselé barvičky, kterou navíc není problém sladit téměř s jakoukoli jinou. Dobře vypadá jak na dřevě, tak v provedení pleteném, plastovém nebo kovovém. O žlutých petrklíčích se snad ani nemusíme zmiňovat, to je zkrátka neodmyslitelná klasika. 

Nezapomínejte vnést trochu jara i do ložnice, uvidíte, jak sladce se vám bude spát. Stačí jen vyměnit froté nebo flanelové povlečení za lehčí a barevně veselejší variantu. Zkuste třeba zelené přírodní vzory, které krásně ladí s již zmíněnou trendy starorůžovou. Doladit poličku nebo stěnu jarními motivy a celou ložnici nechte provonět čerstvými květinami umístěnými třeba na nočním stolku. Lehké a vzdušné závěsy dodají pokoji osobitý a vkusný šmrnc. 

Doplňky! Důležitá součást útulného bydlení. Protože Velikonoce jsou už za dveřmi, určitě se nebojte zvolit právě velikonoční výzdobu. Čerstvé květy a vajíčka hravě a efektně doladí snad jakoukoli místnost v domě.

Přečtěte si také náš článek o tom, jak připravit na jaro svou zahradu

Více tipů najdete na novém webu Svět bydlení, který vám přináší Raiffeisen stavební spořitelna. Nechte se inspirovat krásnými interiéry a zahradami. Přečtěte si o tom, jak bydlí čeští influencemi nebo lidé, jako jste vy. Spousta zajímavého čtení čeká jen na vás! 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat