Postelí to nekončí. Zařiďte si ložnici tak, aby se vám krásně spalo

Většina lidí myslí při vybavování ložnice hlavně na kvalitní postel a matraci. Ano, ty jsou skutečně základem, bez něhož se s osvěžujícím a tolik potřebným spánkem můžeme rovnou rozloučit. Ovšem podle odborníků hraje důležitou roli i další zařízení ložnice.

Na co je dobré se zaměřit?

Živé dekorace, které prospívají

Pořiďte si do ložnice nějakou tu pokojovou rostlinu (nebo dvě, tři…). Nejenže „něco živého“ celou místnost úžasně zútulní, ale navíc mají některé druhy rostlin tu skvělou vlastnost, že dokážou čistit vzduch. A to není v ložnici právě k zahození. A nebojte, i když nejste zrovna mistři v zahradničení, určitě si vyberete! Některé rostliny totiž nepotřebují skoro žádnou péči a přežijí i zahradnické pokusy úplných začátečníků.

Moudrost z východu, co funguje

Nemusíte být zrovna fanouškem tradičního čínského učení feng-šuej, ale některé zásady se z něho vyplatí dodržovat. Tak například tu, že byste pod postelí neměli hromadit nejrůznější věci a proměnit tak prostor, nad kterým spíte, ve skladiště. Když nic jiného, nebude se vám pod postelí kumulovat prach, který prostředí ložnice zrovna neprospívá.

Barvy pro sladké sny

Chystáte se v ložnici malovat? I pro tuto situaci mají odborníci na spánek a bydlení doporučení. Základem je samozřejmě barva, která je vám příjemná a která vás uklidňuje. Obecně by tak měly působit neutrální přírodní tóny, ale také modrá nebo zelená. Někteří lidé pak doporučují odstíny ze studeného spektra. Lépe se v nich usíná.

Romantika i snadné usínání v jednom

Zkuste svou ložnici také vybavit pomocníky, kteří jsou k navození spánku jako dělaní. Patří k nim například nejrůznější aroma lampy, difuzéry nebo aromatické svíčky s uklidňující a uspávací vůní (levandule, heřmánek apod.). Jen volte zcela přírodní výrobky, abyste si do ložnici nepouštěli zbytečnou chemii.

Podceňovaná tma

Ačkoli většina z nás touží po světlem prozářeném bytě a ložnici, výjimkou by měla být noc. Během ní bychom měli mít v místnosti, kde se oddáváme spánku, co největší tmu. Není proto od věci investovat do kvalitních závěsů (nemusejí být ani tmavé – spousta materiálů účinně blokuje světlo, i když jsou ve světlých barvách). A nezapomeňte z ložnice vykázat elektronické spotřebiče, jež produkují světlo. I to totiž může narušit náš spánek.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat