Došla vám pěna na holení nebo krém na boty? Určitě máte doma náhradu

05.05.2018 | Bydlení a design

Také se vám občas stane, že něco nutně potřebujete, ale v domácnosti právě ta jedna jediná věc chybí? Přinášíme vám několik skvělých tipů, jak v domácnosti chytře využít různé suroviny, když zrovna něco postrádáte. Vyzkoušejte je s námi.

Pěna na holení

Pěnu na holení dokonale zastoupí jakýkoli kondicionér na vlasy. Pleť po něm bude hedvábně hladká, oholení dokonalé a stačí ho jen troška.

Vůně do vysavače

Vadí vám zatuchlý vzduch z vysavače, ale došly vonné tyčinky do sáčku? Nevadí. Posypte koberec vanilkovým cukrem a pusťte se do práce.

Krém na boty

Na vyleštění obuvi se skvěle hodí slupka od banánu. Dejte si malou svačinku a vnitřní stranou slupky vyčistěte svoje boty.

Kondicionér

Místo kondicionéru můžete použít majonézu. Nebojte se, vlasy vám po ní páchnout nebudou. Naopak budou hedvábně hladké. Dejte si ale pozor na příliš horkou vodu, aby se vám majonéza ve vlasech nesrazila. Vlasy oplachujte pouze vlažnou. Majonéza je také skvělým pomocníkem na ztvrdlou kůži.

Zubní pasta

Došla vám zubní pasta? Použijte jedlou sodu. Na vlhký kartáček naneste trochu sody a zuby vyčistěte jako obvykle. Jedlá soda má navíc schopnost zuby bělit, ale buďte opatrní, je poměrně abrazivní, takže s citem!

Prací prášek

Před pračkou leží hora špinavého prádla, ale není v čem vyprat? Použijte sprchový gel nebo tekuté mýdlo. Nalijte půl deci rovnou do bubnu, funguje skvěle!

Odlakovač na nehty

Oprýskaný lak můžete jednoduše odstranit pomocí laku na vlasy. Jednoduše ho nastříkejte na nehty a rychle stírejte ubrouskem. Lak na vlasy nehty vysušuje, buďte tedy rychlé a nepoužívejte laku moc.

Odličovací voda

Místo odličovacího mléka nebo vody můžete bez obav použít olivový olej. Nejen, že vaši pleť dokonale odlíčí, ale výborně hydratuje a působí protizánětlivě. Tudíž vám pomůže i v případě, že trpíte na začervenalé fleky v obličeji.

Tablety do myčky

Máte plnou myčku špinavého nádobí a došly vám tablety? Nezoufejte. Nahradit je můžete troškou pracího gelu nebo prášku a sáčkem jedlé sody. Samozřejmě jde o řešení nouzové, ale funguje výborně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat