Pro klidné večery bez komárů. Jak je spolehlivě odradit s pomocí přírody

18.06.2018 | Bydlení a design

Znáte to. Vlahý letní večer si užíváte na terase nebo pěkně při otevřeném okně, kterým vám ovšem společně s osvěžujícícm čerstvým vzduchem do bytu proudí i nezvaní návštěvníci v podobě komárů a dalších hmyzích společníků. A tak namísto poklidného vychutnávání něčeho dobrého k jídlu či pití neustále odháníte krvelačný hmyz, případně už s hrůzou přemýšlíte, kolikrát vás v noci vzbudí nepříjemné komáří pískání a štípání.

Jak si užít léto i bez dotěrných návštěvníků? Vsaďte na pomocníky z přírody!

Elegance bez komárů

Svíčky jsou v boji proti otravnému hmyzu používány poměrně dlouho, nicméně ne o všech se dá říci, že jsou skutečnou ozdobou terasy či zahrady, případně že jsou pro venkovní použití vytvořené. To ale neplatí pro svíčky Baobab Elements z edice Baobab Collection. Kvůli kolekce Elements oslovila společnost Baobab portugalské odborníky na keramiku, aby vytvořili takové obaly na svíčky, které odolají venkovnímu prostředí, budou dekoračními předměty pro vaše zahrady a terasy a budou zároveň svou vůní odpuzovat nežádoucí hmyz.

Svíčky se pyšní elegantním designem, keramikou, jež odolá měnícím se teplotám a také silnějším knotem, který zajistí, že svíčku nezhasne lehký večerní větřík. Vůně máty, pelargonie a dřeva vás okouzlí a vytvoří na zahradě či terase dokonalé aroma, které ovšem spolehlivě odežene komáry.

Tyčinkami proti hmyzu

Zvolit můžete také speciální venkovní vonné tyčinky. Sáhněte po limitované edici proti komárům od značky Esteban, která vás okouzlí kombinací vůní lemongrass a máta.

Tyto tyčinky se používají stejně jako u klasické vonné tyčinky, rozdíl spočívá v tom, že jsou určené výhradně pro venkovní použití, nikoli do interiéru. Můžete je zapíchnout do hlíny, trávy nebo třeba květináče. Jedna tyčinka vydrží hořet až 2 hodiny. Ideální jsou pro použití na terasách, balkonech, zahradách, zkrátka při pohodovém letním posezení. Tyčinky neobsahují lepidlo ani barviva.

Lampa, co nehoří

Hitem nejen v boji proti komárům jsou takzvané katalytické lampy. Díky katalytické reakci, jež se spustí jejich hořením, provoní rychle a intenzivně své okolí, které navíc zbaví zápachu, bakterií, ale při zvolení správné náplně i hmyzu. Vonná esence je ukrytá ve skleněné nádobce, která je obvykle opravdu povedeným designovým kouskem.

Kromě toho, že velmi příjemně voní, vyhovují i těm nejpřísnějším zdravotním normám. Katalytická reakce se odstartuje krátkým zapálením lampy a následným uhasením, pak již pokračuje sama bez hoření, a tedy bez vypouštění škodlivin.

Aby se katalytická lampa proměnila v účinný nástroj proti dotěrnému hmyzu, stačí do ní zvolit odpovídající vonnou esenci. Takovou je například svěží Citronella od Lampe Berger. Svěží kombinace citronely (přírozený přírodní repelent) doplněná o tóny verbeny, pomeranče, květů jasmínu a eukalyptu. Letní provonění působí přírozeně repeletně proti komárůma a drobnému hmyzu. Ideální vůně pro letní měsíce, vhodná k použití jak v interíéru, tak exteriéru pří posezení na terase či zahrádce.

Vůně v kapslích

Ovšem nejen katalytická lampa vás před otravným hmyzem ochrání. Vyzkoušet můžete také aroma difuzéry na kapsle. Jak název napovídá, fungují na principu vyměnitelných vonných kapslí vyrobených z čistých esenciálních olejů, které lze libovolně kombinovat, měnit a znovu používat!

Výsledkem je příjemná vůně kolem s minimálním úsilím. Zapomeňte na nudné a nenápadné difuzéry či osvěžovače vzduchu. Potřebujete oživit svůj interiér, a to nejen barvami, tvary, ale i báječnou vůní, nebo zamezit do svého příbytku přístup komárům? Pak jsou aroma přístroje na kapsle tím správným řešením.

Před hmyzem vás opět ochrání především voňavá citronella, například v kombinaci s osvěžujícím zázvorem, kterou nabízí CiaoZZZ. Kapsle obsahují pouze 100% přírodní éterické oleje, které jsou uvolňovány za studena, čímž se zachovává jejich přirozená vůně, stejně jako jejich hmyz odpuzující účinky. A to vše jednoduše a bez použití vody.

Ochrana přímo na tělo

Další novinkou, která vás před komáry spolehlivě uchrání, jsou elegantní klipy Mosquito Clip, jež se připínají přímo na oděv. Vůně je příjemná pro člověka, ale matoucí pro komáry.

Aroma bylo získáno z přírodních látek květin a rostlin a syntetických přísad s cílem udržet komáry daleko od člověka. Po vyjmutí z obalu stačí klip jednoduše připevnit na oblečení. Jsou vyrobeny z netoxické, hypoalergenní voňavé gumy.

Pro klidné noci

Neotevíráte v noci okna, protože se bojíte, že byste se stali potravou pro hladové komáry? Po klasických chemických odpuzovačích hmyzu nechcete sahat, protože se vám představa spánku v chemických výparech zrovna nezamlouvá? Pak vězte, že účinnou službu vám prokáží i esenciální oleje Galeo.

Esenciální oleje v dárkové sadě vynikají nejen svojí výraznou a nezapomenutelnou vůní, ale především svým složením. Jsou 100% přírodní, neobsahují žádné roztoky, náhražky či příměsi. Vznikly jako produkty čistě rostlinných extraktů. Použít je lze do jakékoliv aroma lampy, ultrasonického difuzéru, zvlhčovače vzduchu či odpařovače i profesionální techniky.

Více informací i další produkty určené k odpuzování komárů najdete na www.bytove-parfemy.cz

Seznam kamenných prodejen, kde můžete produkty zakoupit, najdete ZDE.

Vyhrajte venkovní vonnou svíčku Baobab Elements v naší soutěži ZDE!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat