Dodejte svému domu šmrnc

10.07.2018 | Bydlení a design

Někdy stačí opravdu málo a váš domeček se najednou stane útulnější a na pohled krásnější než kdy předtím. Detaily dovedou udělat velkou parádu, jen je potřeba vědět, na co se při vyladění vašeho obydlí zaměřit.

Některé úpravy zaberou více času i peněz, jiné jsou zase snadné a můžete se jim věnovat ve volných chvílích. Pojďme si ukázat, jak na to!

Nový nátěr, nový design

Podívejte se na svůj dům jako na celek. Kromě fasády a střechy, jejichž změna je skutečně nákladná, zaujímají největší plochu garážová vrata. Nemusíte je hned vyměňovat, pokud chcete vzhled domu oživit. Nový nátěr, samolepky nebo originální výplň skel dovede divy. Stačí už je pak jen sladit se vchodovými dveřmi nebo barvou okenic a máte vyhráno. Pokud se navíc chystáte natřít třeba plot nebo bránu na váš pozemek, myslete na to, aby společně všechny barvy ladily do stejných tónů.

  

Zahrada a květiny

Zahrada je oázou, kde si můžete nerušeně lehnout na trávu a vychutnávat si teplé letní dny. Může vám být ale také k užitku a okrase zároveň. Najděte vhodné místo a vysaďte například maliníky nebo borůvky. Uvidíte, že do letního smoothie přijdou vhod, zároveň je můžete také zamrazit a využít v zimě do teplých kaší.

Zelené keříčky s barevnými bobulemi navíc zahradu ozvláštní a přidají barvy. Pokud jich máte málo, není nic snadnějšího než se chopit truhlíků a osadit je barevnými květinami. Nemusíte se držet pouze jednoho druhu. Květiny různě namixujte nebo se můžete držet oblíbených barevných odstínů, které budou zároveň ladit k vašemu domu.

Doplňky

Všechno máme krásně sladěné a teď už zbývá dodat jen pár maličkostí, díky kterým vám budou exteriér domu závidět i v sousedním městě.

Solární svítidla neudělají tolik parády ve dne a nechají tak vyniknout všem ostatním úpravám domu. V noci ale naopak vytvoří romantickou a útulnou atmosféru, která ve vás zároveň může navodit pocit bezpečí, protože pod příjemným nenápadným osvětlením uvidíte, co se u vás na pozemku děje. Využijte i další nahodilé dekorace, jako jsou například lucerničky nebo různé doplňky z proutí. Sami musíte nejlépe vědět, jaký styl k vašemu domu sedí nejlépe. Odrazit se můžete právě od již zmíněných truhlíků. Sáhli jste po plechových, plastových nebo dřevěných? Dolaďte zbytek maličkostí podle nich!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat