Usnadněte si stěhování. Pár rad, jak se vyhnout nepříjemnostem

16.07.2018 | Bydlení a design

Říká se, že je lepší vyhořet, než se stěhovat. S trochou nadsázky toto pořekadlo opravdu platí. Nicméně někdy se každý z nás musí přesunout z bodu A do bodu B a to s sebou přináší řadu nepříjemností.

Jednou z možností je zajistit si stěhovací firmu. Ta sice zaručí pohodlný přesun a mnohdy i samotné zabalení veškerého vybavení, ale nejedná se zrovna o levnou záležitost. Jak si celou situaci ulehčit, pokud se rozhodnete využít pro stěhování vlastních sil a prostředků, si můžete přečíst v následujícím článku.

Měsíc před stěhováním

Máte možná dojem, že do stěhování zbývá ještě mnoho času, ale právě teď nastává nejlepší čas na shánění krabic a jiných potřebných věcí, které budete k celému procesu potřebovat, jako jsou lepicí pásky, noviny či bublinková folie. V prodejnách s obalovým sortimentem jsou k zakoupení i šikovné boxy, do kterých můžete oblečení jednoduše zavěsit rovnou na ramínku, a nehrozí tím několikahodinové žehlení.

Postupně uvědomte všechny úřady a odhlaste využívané služby, jako je popelnice, elektřina, voda, plyn, internet apod. Začněte s balením sezónních věcí, které nebudete potřebovat. Při té příležitosti vytřiďte věci, kterých se rovnou zbavte.

Každou krabici přehledně označte. Dbejte na to, aby byly krabice zabalené tak, aby je unesl jeden člověk a takové, ve kterých se nacházejí křehké, či ostré předměty pečlivě popište, abyste předešli případnému úrazu.

Týden před stěhováním

Týden před přesunem posbírejte veškeré spotřebiče, které už nebudete potřebovat, dojídejte potraviny z lednice a snažte se další příliš nenakupovat.

Šroubky a komponenty z nábytku, který se musí před stěhováním demontovat, dejte do pytlíčku a přilepte je vždy k danému kusu nábytku, abyste pak nemuseli hledat součástky ve všech možných krabicích.

Zabalte si také kufr nebo krabici, ve které budou věci, které budete potřebovat první dny po přestěhování. Měla by obsahovat oblečení na několik dní, dokumenty, cennosti, které chcete mít při sobě a také hygienické potřeby. Nezapomeňte ji přehledně označit a dejte ji jinam, než zbytek ostatních krabic.

Den D

Pokud jste dodrželi veškeré předešlé body, nemusíte panikařit. Ideální je, pokud veškeré věci, kromě objemného nábytku, složíte v jedné z místností nového obydlí. Spotřebiče, zejména lednici stěhujte vždy ve stoje a pro jejich přenášení si půjčte „rudlík“ nebo popruhy, těžké věci se tak lépe přenášejí.

Původní obydlí po stěhování ukliďte a postupujte u toho místnost po místnosti. Vezměte s sebou větší tašku, určitě ještě najdete mnoho drobností, na které jste předtím zapomněli. Pokud není dohodnuto jinak, vypněte přívod plynu, vody a elektrické jističe. Byt zamkněte a klíče odevzdejte nebo je pečlivě uschovejte pro následné předání.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat