Nepodceňujte výběr pracího prostředku pro vaše miminko

23.10.2018 | Bydlení a design

Citlivá dětská pokožka vyžaduje zvláštní pozornost a péči. Dvojnásob to platí pro děti v kojeneckém a batolecím věku. Stejně jako vybíráme speciální mýdla, krémy a šampony, měli bychom pro miminka kupovat i co nejšetrnější prací gel a aviváž.

Baby řada pracích prostředků od české značky Feel Eco tyto přísné nároky splňuje – a navíc se může pochlubit řadou dalších předností.

Pozor na chemii

Pokud jde o zdraví dětí, pokožka má sloužit jako jedna z přirozených ochranných bariér dětského tělíčka. Není proto divu, když ji maminky a tatínkové chrání velmi obezřetně. My ve Feel Eco tuto starost plně chápeme – i proto se snažíme rodičům poskytnout maximum informací o naší Baby řadě. Je totiž zcela na místě, chcete-li znát složení a výsledky dermatologických testů, ještě než si výrobek zakoupíte domů.

Doc. MUDr. Monika Arenbergerová, Ph.D., dermatoložka z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady a 3. lékařské fakulty Karlovy Univerzity, k hlavním zdravotním problémům malých dětí, se kterými se při své práci potkává, říká: „Dětskou populaci přivádí do dermatologické ordinace řada chorob, kam patří infekční onemocnění, vrozené nemoci a kožní změny na alergickém podkladě. Předpokládá se, že až 20 % dětské populace trpí nějakým alergickým onemocněním. Z pohledu dermatologa se nejčastěji jedná o atopický ekzém a kontaktní alergie či kopřivku. Tato onemocnění se projevují červenými olupujícími se flíčky, které mohou být po celém těle a nejvíce v záhybech. Zatěžují děti zejména tím, že jsou svědivá. Děti jsou pak neklidné, nemohou se soustředit a trpí poruchami spánku.“

K látkám, se kterými by dětská pokožka vůbec neměla přijít do styku, dodává: „Jakákoli chemická látka může být potencionálním alergenem. Nejčastějším a také nejsilnějším alergenem v kosmetice a pracích prostředcích jsou aromatické a konzervační látky.“

Pro nejmenší i alergiky

Feel Eco prací gel na dětské prádlo Baby cíleně neobsahuje žádné alergeny, parfemace ani konzervanty. Dermatologické testy prokázaly, že je vhodný nejen pro prádlo dětí do 3 let věku, ale také pro šaty a lůžkoviny alergiků. Zároveň jde o prací gel účinný na všechny druhy prádla – bílé, tmavé i barevné. Dokáže vyprat nečistoty, ale současně ochránit i původní barvy prádla – to vše navíc při nízkých teplotách.

Každého, kdo bere ohled na ochranu přírody jistě potěší, že jsou všechny aktivní prací složky snadno biologicky rozložitelné. (Tuto zprávu vítají hlavně ti, kdo vlastní domácí čističku odpadních vod.) Milovníci zvířat pro změnu chválí rostlinné složení pracího gelu, stvrzené mezinárodní ochrannou známkou Vegan Society. Pozadu v ekologii a šetrnosti nezůstává ani Feel Eco aviváž Baby – opět vyvinutá na míru pro děti do tří let. Dětskou pokožku uchrání od nežádoucích dermatologických reakcí a maminkám usnadní žehlení prádla.

Chcete-li mít jistotu, vyzkoušejte výrobky Feel Eco. Důvod zní přesvědčivě: „Feel Eco jsme vyvinuli v souladu s přírodou pro naše děti a zdravý domov. Proto můžeme s důvěrou tyto produkty nabídnout i Vám, našim zákazníkům.“

Feel Eco vyrábí široký sortiment přírodních produktů nejvyšší kvality pro péči o tělo a domácnost: sprchové gely a mýdla, prací gely a aviváže, prostředky na mytí nádobí, ovoce a zeleniny a čisticí prostředky na úklid domácnosti. Jak říkal velký římský filozof Marcus Tullius Cicero: „Vše, co je podle přírody, je hodno úcty.“ Platilo to před více než 2000 lety, platí to stále.





Sledujte nás na sociálních sítích:

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat