Klasické mýdlo jako nezbytný pomocník v domácnosti. Na co všechno ho použít

I když patříte k fanouškům tekutého mýdla, nenechte se odradit od toho „staromódního“, tuhého. Hodí se totiž pro pár docela úžasných věci kolem vašeho domova.

Mýdlo je používáno jako prostředek osobní hygieny, kterým se zároveň dají čistit a odmašťovat povrchy. Taková „kostka“ je ale vhodná i k praní prádla. Tedy aspoň většinou. Kutilové a vynalézavé hospodyňky vědí, že je to poklad! Na co se všechno se dá využít?

Zkvalitnění pojezdu zásuvek a posuvných dveří

Pokud se zásuvky nebo posuvné dveře neotvírají tak hladce, jak byste si přáli, problém můžete vyřešit mýdlem. Potřete jím okraje šuplíků nebo vnitřní části dveří tak, aby vše „hladce klouzalo“. Podobně postupujte i u vrzající podlahy. Vpravte trochu navlhčeného mýdla na ta nejhorší místa, časem se stav radikálně zlepší.

Osvěžení skříní i aut

Přidejte vonné mýdlo do zásuvek, skříní, kufrů a interiérů automobilů a užívejte si svěží vůni. Mýdlo vás zároveň zbaví i zápachu z bot. Stačí kousek mýdla (obalený v papíře) vložit do svého obutí a ráno zase vyndat.

Ochrana zrcadel a skleněných tabulek

Rozhodli jste se vymalovat? Pak nemusíte sundávat zrcadla ani skleněné tabule. Jednoduše potřete okraje těchto kousků mýdlem. Když už by vám na nich nějaká ta barva přistála, mýdlo usnadní její odstraňování. Pochopitelně, že stejně to funguje i u oken!

Uvolnění dveřního zámku

Pokud je dveřní zámek tuhý, potřete klíč mýdlem a zasuňte jej dovnitř. Poté několikrát zamkněte a odemkněte. Odteď už se tolik nenadřete!

Zabránění zamlžování zrcadel a brýlí

Pokud nenávidíte zamlžené zrcadlo, spolehněte se na mýdlo. Když je zrcadlo zcela suché, skoro až nenápadně potřete jeho okraj. Nepřidávejte vodu, jde jen o mýdlo. Přebytky odstraňte suchým hadříkem. Při příštím sprchování se již mlha neobjeví. A co takhle potřít obroučky brýlí a poté opět utřít do sucha? Zkuste to!

Ochrana nábytku před domácími zvířaty

Máte-li nezbedné štěně, kotě, králíka nebo fretku, namažte nohy a hrany dřevěného nábytku mýdlem. Zabráníte tak jeho poškození.

Neviditelné rukavice

Chcete si přesadit rostliny, nebo jen plánujete velký úklid? Zaryjte nehty do mýdla a běžte do akce. To, že vám jeho části na nehty ulpí, vám následně usnadní umývání rukou. Mastnota ani další nečistoty nedostanou šanci. A když už jsme u těch rostlin, víte, že potření spodní strany listů mýdlem odpuzuje mšice a další škůdce? Klasické mýdlo je zkrátka všestranné!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat