Komentáře k článku

witchie 20.12.2018

Já jsem zvyklá, že se u nás vždycky shrabovala a dávalo na kompost.

Paola Grau 06.12.2018

Neoblbujte lidi, spalování suché, opakuji !!! suché travní hmoty, listí, dřeva ze stromů a podobně, není zakázáno, tuto záležitost řeší v každé obci vyhláška o čistotě ..... takže žádnou pokutu od obce dostat nemůžete, pisatel článku je zřejmě právně negramotný BLB. Něco jiného je ovšem ohleduplnost při takové činnosti, nemůžete třeba spalovat výše uvedené zahradní produkty sousedovi pod oknem, to znamená, že jej nemůžete obtěžovat nad míru přiměřenou poměrům v místě,k což řeší nový občanský zákoník.

ovace 05.12.2018

nemám zahradu

helus 03.12.2018

O zahradu začínáme pečovat od jara.

Viktor Kliment 03.12.2018

Mám větší rozárium a růže na zimu přikrývám zeminou ze zásobníku. Vedle toho pilně používám kompostér na biologický odpad přes léto (částečně i na posečenou trávu) a na listí na podzim (nikoliv hruškové a vámi zmíněné). Osvědčilo se mi na jaře při vracení země od růží do zásobníku promíchávat ji s částečně zetlelým zeleným odpadem z komposterů. Přes léto se celý proces tlení s pomocí bioaktivátorů dokončí a na podzim je zemina zase tak akorát připravena na přikrývání či k doplnění na jiné záhony. Pozor: na zahradě není země nikdy dost.

nea 03.12.2018

Bohužel nemám zahradu, ani malou zahrádku.

Sam 02.12.2018

Nechám to tradičně na jaro. Listí spadlo až minulý týden a už je na něm sníh a mně by bylo zima. Navíc je mokrý - takže do jara vydrží. Nakonec v lese a kolem cest ho taky nikdo nehrabe. Já myslím, že zelení se mnou budou souhlasit, že je nejlepší přírodě do toho nezasahovat a nechat to listí pro brouky , ježky a jinou havěť. příroda si s tím poradí i s tou plísní, plíseň je taky součást přírody a má svůj likvidační význam,

Kateřina 02.12.2018

Při prosinci aktuální téma 🙂👍

aster Kateřina 02.12.2018

Docela jo - například pro ty, kteří pracují na zahradách pro druhé a na vlastní jim zbývá prosinec - pokud tedy zrovna nemrzne *6*

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat