Věci, které často používáte, ale téměř nikdy nemyjete

23.02.2019 | Bydlení a design

Ačkoli jste čistotní a doma každou chvilku pobíháte s hadrem, jako většina lidí si při úklidu možná ani nevzpomenete na ty, které používáte téměř denně. Schválně, kdy jste naposledy vyčistili nebo umyli některý z uvedených předmětů?

Mobilní telefon

Věděli jste, že mobilní telefon obsahuje desetkrát více bakterií, než záchodové prkénko? Přesto jeho údržba většinou končí otřením o tričko, když máme displej mastný tak, že na něj nevidíme. Pro omývání mobilních telefonů se skvěle hodí dezinfekční ubrousky z drogerie.

Ovladač od televize

Ovladač od televize myje jen málokdo, přitom se ho denně dotýká každý člen rodiny. Zejména v pórech gumových tlačítek ulpí obrovské množství špíny a bakterií, které si po zapnutí televize dopravíme rovnou do úst, například s brambůrky, které u jejího sledování konzumujeme.

Klávesnice a myš u počítače

Tohle je už ohraná písnička a přece se najdou tací, kteří na klávesnici a myš u počítače v oblasti úklidu příliš nedbají. Zejména ve veřejných kavárnách bývají klávesnice nejčastějším zdrojem nákazy. To samé platí ale i doma. Pokud chcete předejít roznášení chorob, rozhodně na klávesnici nezapomínejte a alespoň jednou týdně ji omyjte.

Úchytky skříní a kliky dveří

Z nábytku otíráme prach pravidelně. Kdy jste ale naposledy umyli i úchytky, pomocí kterých skříňky otevíráte? Zejména ty kuchyňské jsou plné bakterií ze syrového jídla, které mohou být zdrojem salmonely.

Vypínače

Vypínače světel myjeme často až tehdy, kdy jsou skutečně viditelně špinavé. Jenže nesmíme zapomínat na to, že je používáme i předtím, než si po příchodu domů umyjeme ruce, tudíž jsou doslova pokryty bacily. Omytí zásuvek by mělo být součástí každého pravidelného úklidu.

Zábradlí

Vytírání schodů je běžná rutina. Ne už tak ale umývání zábradlí, kterého se každý chytí, když po schodech jde. Jako všechny předchozí předměty je i zábradlí spolehlivou zásobárnou bakterií a nemocí. Nezapomínejte tedy ani na něj.

Koupelnové držáky

Kvasinky, plísně a bakterie jsou v koupelně mnohem více rozšířené, než v jiných částech domu. Především držáky na ručníky nebo kartáčky jsou jimi doslova obsypány. Proto je potřeba se na ně při úklidu koupelny více zaměřit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat