Komentáře k článku

Alex 19.04.2019

je to pravda máme nalezenečku 8 let a je to poklad *4*

Nikdy jsem kočku v baráku nechtěla.Potom se manžel ujal koťátka,které stará kočka odvrhla.Dnes je jí 9 let a je to mazel.Mě zásadně ignorovala i když jsem k ní byla vždycky milá.Ale manžel ji zachránil a ona to vycítila,tak mu dala svou náklonost.Bohužel manžel zemřel a kočička ho stále hledá,nechtěla žrát a smutní.Zůstali jsme spolu sami a kočička pomalu hledá cestu ke mně.

Anonym 12.03.2019

Zajímavé *16*

Marie 12.03.2019

Tak nevím...mám osmiletou kočku, která je náladová, bázlivá a občas agresivní (já jsem náladová, občas smutná, samotářská). Mám nadváhu a moje kočka taky (myslím, že u ní to bude z důvodu nedostatku pohybu (žije pouze v bytě).

Jitka 11.03.2019

Také mi přijde, že VĚDCI zjistili bludy. Každý chovatel koček by měl větší právo k těmto vrnícím zvířátkům se svítícíma očima mluvit. Sama mám 5 koček a ještě jedna od sousedů mně navštěvuje. Před pár lety se mi přihodilo cosi, co mělo za následek vědci uváděnou psychiku. Musím konstatovat, že mojich zvířátek - dvou kočiček a tří kocourů se mé problémy nedotkly. Milují mně, žádná z nich není agresívní a v rámci svých povah i poslouchají. Co více může být uklidňujícího, než oheň v krbu a předoucí tvor na klíně. Moje kočky, pokud chtějí mít klid, odejdou spát do podkroví, ale často jsem jimi obklopená;-) Původně jsme si do domečku přivedli dvě holky. Ostatní jsou bezdomovci, kteří se objevili na zahrádce a zabydleli se u nás. Někdo tu vyhodil kočku s koťaty, které jsme odchovali, tři rozdali a dvěma kocourkům dali domov. Dalšího kocoura jsme adoptovali, krásný rezatý obr, který chodil slepicím na zbytky a nikomu ve vsi nechyběl. Všichni se snáší celkem fajn, někdy na sebe sice zavrčí, ale tím to končí. Podotýkám, že všechny kočky jsou kastrované, s ohledem na lovení myší pravidelně odčervované a s klíšťaty bojujeme pomocí pipet. Jsem teď na ně sama a finančně je to docela síla, proto už další zvířátka nepřijímám;-), ale až budou postupně odcházet do kočičího nebe, bude to moooc smutné, dávají mi radost stejně jako mé dceři s vnoučaty.

aster Jitka 16.03.2019

Souhlasím se vším,. co jste tady napsala - mám čičiny odjakživa a vždycky jsou to velice společenská stvoření - jsou to venkovní kočky a znají zvuk motoru mého auta, když přijedu, jsou tam jako uvítací výbor - je jedno kdy - kolikrát pár hodin před tím, než se krmí...mám na nich ráda právě tu nezávislost - mají mě rády a vím to -je fajn,když to projevují *5*

Alena 11.03.2019

Mám kočku obézní, ačkoliv jsme rodina hubeňourů😃😃😃

Alena 11.03.2019

Moje kočička opravdu střídá nálady jako já.

glady 11.03.2019

nemám kočičku;-)

helus 11.03.2019

Máme psi i kočku velice rozmazlené.S manželem nejsme rozmazlení.

zita 11.03.2019

*5*Zita,mám doma kočku perfektně vychovanou poslouchá a všemu rozumí jaká panička taková kočka.

Alena 11.03.2019

Kočka nepřebírá povahu majitele. Kočka ji zrcadlí ve svých reakcích, popř. svůj projev přizpůsobí tak, aby jí to poskytlo výhodu. Proboha, neříkejte mi, že info z článku je opravdu výsledek vědeckého výzkumu, že tohle někdo zaplatil. Kdejaký rozumný chovatel po pár letech praxe chápe kočičí chování víc než tito "vědci". A nebo je výstup studie o něčem jiném a autor článku to nepochopil, jako zjevně absolutně nechápe kočky.

Lenka Alena 11.03.2019

Máte naprostou pravdu. Kočka je svým způsobem sama sebou, ale také vycítí, že ten který člověk ji miluje, nebo nesnáší. Podle toho se pak ona sama k němu chová. Kočka, ale i pes, prostě dovedou odhadnout povahu člověka na první pohled. Tyhle rádoby výzkumy jsou naprosto mimo mísu....*10*

Šárka 11.03.2019

Kravina. Mám 2 kočky - mazlivou, přítulnou a něžnou kočičku a nerudného kocoura, který nemá rád ani pohlazení. Obě zvířata mám od koťátka, obě vychovávám stejně. :-P Zřejmě bylo nutno vyplodit nějaký článek, jedno o čem.

aster 11.03.2019

Autorka je zjevně pejskařka - už jen podle fotky - sakra, proč tady píše o kočkách člověk, který o nich naprosto nic neví? *21* kočky máme snad odjakživa, vždycky venkovní, k nám přítulné, k cizím si drží odstup. Jednu dobu jsme jich měli 5 a každá byla úplně jiná - teď máme dvě a opět jsou každá jiná. A není pravda, že se kočka nic nenaučí - naučí, ale neposlouchá na slovo jako pes - což hodně lidem vadí. Ale já mám kočky ráda právě proto - kočka nemá pána, ale když má člověka ráda, respektuje pravidla sama od sebe - protože chce. <3

Petr 11.03.2019

Mám kočku 7 let ,chodím s ní každý den na procházky bez vodítka, sedíme spolu na lavičce třeba hodinu nebo i dvě, nemám s ní problém, pouštím ji i ven samotnou,ale vždy se vrátí ale jen když měsíc jde do úplňku tak je trochu ,divočejší, Petr

Magda 11.03.2019

Tak nevím. Máme celkem 4 kočky- tři kočičí holky a jednoho kluka- a každá má naprosto jinou povahu. Marně bádám, komu z nás by se která měla podobat ...

Jana 11.03.2019

Před dvěma roky mi paní ze Zvířecí říše slíbila, že mi sežene z útulku koťátko a kocourka. Byla jsem nadšena. Jenže po nějaké době jsme zjistili, že jsou to dva kocourci, přestali se snášet. Ten větší, dominantní vyhnal v souboji toho menšího. Rady, jako - 2 kocourci sourozenci se budou snášet se nepotvrdily. Zůstal mi Damiánek a jsem ráda, že ho mám. Brzy dostane odměnu za věrnost, protože kočičky, které jsem měla předtím se toulaly a ztratily se.;-)

Lenka Jana 11.03.2019

To já mám 3 kocoury, různého stáří, ale všichni se snáší. K nim mám jednu kočičku, to je takový jejich kápo. Všichni čtyři jsou umazlenci, ovšem nejvíce umazlená je právě ta šikanující (kocoury) kočička. Kocouři přicházeli do mé domácnosti postupně, přivykali si na sebe různě dlouhou dobu, ale nikdy se nestalo, že by jeden druhého vyloženě nesnášel. Mám také dvě fenky NO a všech 6 těch mých miláčků se prostě snáší velice dobře. A já je všechny miluju rovným dílem.

Hali 11.03.2019

Mám kocoura,je to svéhlavý malý predátor,jinak milý ,vítá mně doma skokem do náruče

Lucie 11.03.2019

Moje kočky jsou klidní tvorové a bezmezně mě milují, touží po mé společností, přijdou mě přivítat a nikdy na mě neútočí ani, když se jim to, co dělám zrovna nelíbí, protože jsou si jisté, že jim nechci ublížit, přívětivé jsou i k cizím lidem. Mám britské krátkosrsté. Je pravda, že kočka se chová k člověku stejně, jako se člověk chová k ní. Pro lidi se špatnou povahou se kočka opravdu nehodí.

petr 11.03.2019

Za ty roky jsem měl asi 15 koček a každá má jinou povahu, jako člověk je každý povahově odlišný.

Jarka 11.03.2019

Ano kočku mám a je to opravdu, taková osobnost, dělá si to co chce a kdy chce ona. Jinak je hodna, milá, ale když nechce, tak nechce.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat