Vedro sužuje i mazlíčky. Jak jim v horkých dnech ulevit

19.07.2019 | Bydlení a design

Vysoké teploty dávají zabrat nejen nám, ale také našim zvířecím miláčkům. Jenže na ty se bohužel často zapomíná. Riziko přehřátí hrozí nejen zvířatům, která se pohybují v parných dnech venku, ale i těm uvnitř domu. Jak jim co nejvíce ulevit?

Najděte jim útočiště

Pokud máte možnost zajistit mazlíčkovi nějaký chladnější prostor, rozhodně mu ho poskytněte. Pejskovi, který tráví dny na zahradě a spí v boudě, dopřejte stín a chládek například v garáži, nebo ho pusťte alespoň do chodby domu. V případě, že tuto možnost nemáte, zajistěte mu dostatek stínu jakýmkoli jiným způsobem.

Nezapomínejte ale ani na ostatní zvířata, jako jsou králíci, slepice, husy atp. Králíkárny a kurníky jsou v horkých dnech přehřáté a zvířata v takových podmínkách mohou rychle uhynout.

Zajistěte pohyb vzduchu

Jestliže zvíře necháváte přes den doma v bytě, zapněte mu v místnosti větrák nebo klimatizaci, abyste zajistili správnou cirkulaci vzduchu. V opačném případě dochází k přehřívání organismu zvířete mnohem rychleji.

Dostatek vody

Zajistit zvířeti dostatečné množství čisté vody je samozřejmostí. Pokud ale máte tu možnost, pořiďte jim třeba plastový bazének, ve kterém se budou moci zchladit, případně z něj pít. Především pejsci tuto možnost rádi vyhledávají.

Hlavně klid

V horkých dnech nestojí o dlouhé procházky ani lidé, ani jejich mazlíčci. Mějte to na paměti a nepodnikejte se zvířaty žádné náročnější výlety. Venčení nechte na ráno a večer, kdy venku není takové horko, a přes den nechte zvíře odpočívat.

Nedoporučuje se ani vodní aktivita. Ačkoli v dobré víře házíte pejskovi klacek do rybníka, aby se při plavání zchladil, účinek je opačný a může rychle dojít k přehřátí. S pejskem k vodě tedy ano, ale nechte ho v klidu.

Zchlaďte je

Kočičky vodu moc nemusejí, vlhkým hadrem na chladné dlažbě ale nepohrdnou ani ony. Papoušky v klecích můžete rosit rozprašovačem. Morčátkům, křečkům a jiným zvířátkům, které chováte v klecích, poskytněte místo klasických hoblin raději písek, který chladí. Zapomínat byste neměli ani na rybičky, kterým se v horkých dnech zvyšuje teplota vody v akváriu. Pravidelně dolévejte studenou vodu, aby ani u nich nedošlo k přehřívání.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat