Komentáře k článku

Marika 29.11.2019

Daleko lepší by bylo, kdyby se tohle nemuselo ,řešit jako vysoký účty nejsou nic příjemnýho, proto to řešíme i topením v kamnech, ale stejnak za barák vydáme dost i přesto, že už jsme to u Bohemky o dost osekali, tak pořád jak ty ceny lezou, tak nás to nutí čím dál tim víc spíš využívat kachlový kamna.

Mám velký starý barák.V přízemí netopím vůbec.V prvním patře mám krbovky.Teplotu mám nastavenu na 21 st. a když teplota klesne pod,automaticky se sepne plynové topení

Mutrmatka 14.10.2019

Máme ještě krb a v něm při chladných večerech zatopíme, je to příjemné.

Siraellen 07.10.2019

už topím

helus 06.10.2019

Zatápíme když je potřeba.

assaly 05.10.2019

Na sídlišti se mi regulovalo dobře, ale bydlíme teď ve starším domku a tam je to složitější. Utěsnit ho nám ani odborníci nedoporučují, dřív se prostě stavělo jinak a dům musí dýchat... akorát že to něco stojí...

Jura assaly 06.10.2019

Nejhorší je starý vlhký barák zateplit polyesterem a zároveň mít ústřední topení. Ale pokud má někdo rád prostředí deštného pralesa je to dobrá volba.

aster Jura 06.10.2019

Máme starý barák a zateplený - dokud dole bydlel syn, měla jsem skoro denně na talíři, že tam má vlhko a že to jde ze sklepa atd. jenže ty stěny vlhly shora - snacha prala obden a v každém pokoji stál věčně plný sušák a větrali zásadně na mikračku...No, postavil si vlastní (co mohl, dělal sám) a když za ním přijdeme, tak se skoro dusím, jak tam je sucho. Když se odstěhovali, tak jsem dva měsíce větrala jak šílená a dneska? Stěny jsou suché, a to je na oknech plno květin a v zimě mám v pokoji, kde se netopí, dokonce oleandry a pelargonie...jenže větrám - sice už jen jednou denně, ale stačí to. Nahoře v bytě máme ještě víc květin - i na zdech - a žádné vlhko se nekoná.

Jura aster 06.10.2019

Možností je víc, třeba to že máte zatepleno kvalitně s přihlédnutím ke konkrétní stavbě, v mém okolí je bohužel spíš ta varianta kdy se barák svépomocí bez rozmyslu oplácal a to nefunguje dobře, u nás sušáky taky jedou naplno ale krbovky to vpohodě vytáhnou. Další možnost že i starý barák neznamená nutně hodně vlhký, tady mám smůlu že většina použitých cihel jsou z njakého popela a to bere vlhko jako houba.

aster Jura 07.10.2019

Zateplení prováděla firma a na tehdejší dobu (2011) je to kvalitní. Bohužel ten barák byl stavěný kdysi svépomocí - spodek má cihlové zdi 45 a vrch je vlastně podkroví - přístavba - a tady už jsou škvárovky a mám podezření, že někde je jen šalung vyplněný směsí cihly + malta a 30. Takže se zateplovalo 14 a předtím se měnila původní kastlová okna za trojskla, takže je opravdu třeba větrat o 106, aby to fungovalo. Dneska bychom asi volili trochu jiný způsob, ale po bitvě je každý generál :-)

xxkouckaxx 05.10.2019

normálně bych v tuto dobu vytápěla barák krbem , ale protože jsme s manželem oba momentálně marodi , tak jsem zapla topení

nea 05.10.2019

Zatím nám zatopili jen tak maloučko. Už aby zatopili víc.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat