Komentáře k článku

nea 05.10.2019

Zatím nám zatopili jen tak maloučko. Už aby zatopili víc.

xxkouckaxx 05.10.2019

normálně bych v tuto dobu vytápěla barák krbem , ale protože jsme s manželem oba momentálně marodi , tak jsem zapla topení

assaly 05.10.2019

Na sídlišti se mi regulovalo dobře, ale bydlíme teď ve starším domku a tam je to složitější. Utěsnit ho nám ani odborníci nedoporučují, dřív se prostě stavělo jinak a dům musí dýchat... akorát že to něco stojí...

Jura assaly 06.10.2019

Nejhorší je starý vlhký barák zateplit polyesterem a zároveň mít ústřední topení. Ale pokud má někdo rád prostředí deštného pralesa je to dobrá volba.

aster Jura 06.10.2019

Máme starý barák a zateplený - dokud dole bydlel syn, měla jsem skoro denně na talíři, že tam má vlhko a že to jde ze sklepa atd. jenže ty stěny vlhly shora - snacha prala obden a v každém pokoji stál věčně plný sušák a větrali zásadně na mikračku...No, postavil si vlastní (co mohl, dělal sám) a když za ním přijdeme, tak se skoro dusím, jak tam je sucho. Když se odstěhovali, tak jsem dva měsíce větrala jak šílená a dneska? Stěny jsou suché, a to je na oknech plno květin a v zimě mám v pokoji, kde se netopí, dokonce oleandry a pelargonie...jenže větrám - sice už jen jednou denně, ale stačí to. Nahoře v bytě máme ještě víc květin - i na zdech - a žádné vlhko se nekoná.

Jura aster 06.10.2019

Možností je víc, třeba to že máte zatepleno kvalitně s přihlédnutím ke konkrétní stavbě, v mém okolí je bohužel spíš ta varianta kdy se barák svépomocí bez rozmyslu oplácal a to nefunguje dobře, u nás sušáky taky jedou naplno ale krbovky to vpohodě vytáhnou. Další možnost že i starý barák neznamená nutně hodně vlhký, tady mám smůlu že většina použitých cihel jsou z njakého popela a to bere vlhko jako houba.

aster Jura 07.10.2019

Zateplení prováděla firma a na tehdejší dobu (2011) je to kvalitní. Bohužel ten barák byl stavěný kdysi svépomocí - spodek má cihlové zdi 45 a vrch je vlastně podkroví - přístavba - a tady už jsou škvárovky a mám podezření, že někde je jen šalung vyplněný směsí cihly + malta a 30. Takže se zateplovalo 14 a předtím se měnila původní kastlová okna za trojskla, takže je opravdu třeba větrat o 106, aby to fungovalo. Dneska bychom asi volili trochu jiný způsob, ale po bitvě je každý generál :-)

helus 06.10.2019

Zatápíme když je potřeba.

Siraellen 07.10.2019

už topím

Mutrmatka 14.10.2019

Máme ještě krb a v něm při chladných večerech zatopíme, je to příjemné.

Mám velký starý barák.V přízemí netopím vůbec.V prvním patře mám krbovky.Teplotu mám nastavenu na 21 st. a když teplota klesne pod,automaticky se sepne plynové topení

Marika 29.11.2019

Daleko lepší by bylo, kdyby se tohle nemuselo ,řešit jako vysoký účty nejsou nic příjemnýho, proto to řešíme i topením v kamnech, ale stejnak za barák vydáme dost i přesto, že už jsme to u Bohemky o dost osekali, tak pořád jak ty ceny lezou, tak nás to nutí čím dál tim víc spíš využívat kachlový kamna.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat