Komentáře k článku

Anonym 24.10.2019

Výňatek z článku : "Průpovídky o tom, jak letní pneumatiky přestávají od určité teploty fungovat a je třeba je vyměnit za zimní, jsou u nás koloritem. Je to jedna velká lež. Každoročně po spadnutí prvního lístečku ze stromu začíná marketingová masáž na téma zimní pneumatiky. Hlavní motiv je obvykle jeden - při teplotě, která se snad každý rok zvyšuje, prý letní pneumatiky bez ohledu na další okolnosti ztrácejí přilnavost a lépe začínají fungovat ty zimní. Ještě začátkem této dekády se hovořilo o +4°C, letos je to +7°C. A ti odvážnější nehovoří o teplotách maximálních, ale o průměrných nebo dokonce minimálních.--Celý článek-googlete "Největší mýtus o zimních pneumatikách padl, většinou vám vůbec nepomohou".

František Koudelka 24.10.2019

V nadpisu článku máte kravinu - žádné POVINNÉ PŘEZUT9 PNEU neexistuje.

nea 24.10.2019

nemám auto, bohužel

jana222 22.10.2019

Už jsem objednaná na přezutí ;-)...no ještě budu muset přezout své nohy-tak vyrazím na nákup botek. *16*

letníwin 22.10.2019

Co to plácá ta lopata, že zimní jsou nad 7st. lepší než letní ani pod nulou na suchu nejsou zimní lepší než letní je to SPROSTÁ LEŽ od toho, kdo to napsal a zaslouží si tak pojmenování LŮZR

Jaryn 22.10.2019

Žádná, byť sebelepší zimní guma se na suchu, ba ani na mokru nevyrovná průměrné letní. Dokonce i při mínus patnácti je na suchu jednoznačně lepší letní, tak tu nemelte bludy, nebo snad je to reklama nějakému prodejci?

Jura Jaryn 22.10.2019

Podzim bohužel znamená ranní mlhy tj mokro a k tomu ranní migrace zvěře, do toho spadané listí, jehličí z modřínů a práce na poli co natahá bláto na silnici. Cestou z práce se už obvykle nic zásadního neděje, teplo, sucho, viditelnost, zvěř je vyklidněná. Letňáky uspokojí Pražáky. Stejné jako dohadovat se že olej v motoru stačí dolejvat a vlastně vydrží celou životnost auta. Vše je jen lobby njaké firmy třeba výrobců žárovek vždyť stačí že vepředu svítí jedno světlo a vidim na cestu nee?

aster Jura 23.10.2019

Máte pravdu - jsou pryč doby, kdy řidiček bylo jako šafránu. Musím se smát, když slyším "chlapské" řeči o ženách za volantem a pak vidím takového "borce", jak se točí na parkovišti jako kača v čepici. Kdysi jsem taky jezdila na univerzálech, ale to je tak pro ty, kdo nemusí v zimě za volant každý den. Přezouvání nechávám na servisu - stačí mi, když musím měnit kolo, když píchnu - nejhorší je uvolnit matky - už se mi stalo, že s nimi nešlo hnout a nepodařilo se to ani mužům, kteří ochotně zastavili, aby pomohli - prostě servis je utáhl, co to šlo. A navíc mám jistotu, že mám kola vyvážená a správný tlak - oni to mají za chvilku a já bych se s tím kvůli pětistovce mordovala kdoví jak dlouho :-)

aster Jaryn 23.10.2019

Měl byste si jízdu v zimních podmínkách vyzkoušet i jinde, než jenom po městě - možná byste rychle změnil názor.

jenicek54 22.10.2019

1100 za přezutí je zlodějina

Siraellen 22.10.2019

nemáme auto

ovace 22.10.2019

nemám auto

milan 22.10.2019

sedm stupnu to je tak akurat na dobře vychlazene pivo,za mladych času bili jedny gumi na cely rok,je to o řidičich a dnes o penězich

Jura milan 22.10.2019

Je to o nájezdu, hustotě provozu atd a to se dost změnilo. To co můj táta najezdil ročně jako řidič z povolání před 40ti lety dnes nalítá každá druhá mamina z vesnice na trase domov, školka, škola, práce, škola, školka, nákup, domov a že jsou ty ženské sakra vyježděné je znát i na parkovištích u obchoďáků. Moje manželka za volantem hravě strčí do kapsy kdejakého městského floutka co vytáhne auto jen v sobotu zapařit před benzinku.

helus 22.10.2019

Manžel bude o víkendu přezouvat.

Petr 22.10.2019

Já už několik let mám jedno auto trvale na letních a druhé trvale na zimních. Žádným přezouváním nemusím ztrácet čas. Podle sjízdnosti cesty si zvolím vozidlo kterým pojedu.

aster Petr 23.10.2019

No, já mám také dvě auta - pracovní nafťák a civilní benzín - a přesto přezouvám obě - protože jak v létě, tak v zimě projíždím pravidelně obě. Předpokládám, že vám nemusím vysvětlovat, proč :-p

Jirka 22.10.2019

Zimní pneumatiky mají smysl pouze a jen na sněhu, či náledí. Přezouvám pravidelně, i když opravdové zimní počasí je jen několik dní. Třeba v Chorvatsku jsou zimáky v určitém období povinné. U nás jen "dá-li se předpokládat, že ...". Na suchu při + 12 a více stupních je mi těch zimáků docela líto.

kamila76 22.10.2019

Každý rok se to opakuje.

p.pepastra 22.10.2019

Zimní pneu jsou dobré leda tak do hor.Na našich silnicích i v zimě stačí letní či celoroční pneu.Jezdilo se tak léta.Pravda je, když napadne hodně sněhu je s tím trochu více práce.Je to jen o penězích aby se prodávala zímní pneu stejně jako každé dva roky povinná prohlídka. Stát či výrobce "honí" peníze a chce je od řidičů.Jezdím 45 let na letních a bez problémů.Náhoda? Kdepak,takových řidičů je víc než dost.Jenom ta dnešní generace bohužel s řízením nemají moc zkušeností ale při tom si myslí,že jsou mistři světa.Nakonec ani neumějí vyhodit "blinkr"!

Mira 22.10.2019

Prosím , aby jste si tu zavádějící a klamnou nepravdivou informaci o nějakých sedmi stupních celsia vymazali. To není rozhodující pro nazutí zimních pneumatik.

glady 22.10.2019

no jo...už se to blíží

Karel 22.10.2019

Kdo píše takové pitomosti, že přezouvání pneumatik na zimní je povinné? Měl by jít znovu do autoškoly. Tam takovou pitomost určitě neuslyší.

RS 22.10.2019

Opětovná masáž motoristů a minulý týden dokonce vyšel článek ohledně této problematiky tak jak to je, který po několika hodinách byl smazán, asi proč? Měl hlavu a patu. Nikde vyhláška nespecifikuje 7 stupňů a podobně. Naopak na suchu je zimní guma horší, protože má delší brzdnou dráhu a nadměrně se opotřebuje. Za sněhu se situace naprosto otáčí. Zase se zde tvoří reklama prodejců a podobně. Pokud pojedu ráno a bude sucho tak klidně na letních, pokud během dne napadne sníh, auto nesmím na letních provozovat. Takže odstavit. Navíc i letos v červenci byly teploty po ránu nižší než nyní. Chce to sledovat více počasí. Chápu, ty, kteří nemají jinou možnost přezutí než v pneuservisu. Ti co mají celá kola to vyřeší za 30 minut třeba před domem.

Daw 22.10.2019

Není pravda, že pod 7°C budou letní gumy horší. Zimní guma bude na suchu VŽDY horší než letní.

Pics Daw 22.10.2019

Šuline

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat