Nalaďte se na sváteční notu díky kreativnímu tvoření

04.12.2019 | Bydlení a design

Co nevidět náš čeká první adventní týden. Ten je pro mnoho domácností neklamným znamením blížících se Vánoc a také dobou, kdy se mění výzdoba interiéru. Než ovšem zavítáte do nejbližšího obchodního domu pro tradiční světýlka a vánoční svícen, zkuste zvážit možnost, že si letošní sváteční dekoraci vyrobíte sami.

Není to totiž ani zdaleka tak těžké, jak se může zdát, a kreativní tvoření vám navíc pomůže naladit se na sváteční notu, aniž byste pociťovali tradiční stres a shon, které vánoční svátky každoročně provází. A že nevíte, jak na to?

V přírodě najdete skoro vše, co potřebujete

Prvním krokem je vydat se do přírody. Ta totiž v tuto dobu skýtá pravou studnici materiálu, který na vánoční dekorace budete potřebovat. Vezměte tak o víkendu děti a zvířecí miláčky na procházku a mějte oči dokořán. Uplatnění najdete pro šišky, žaludy, větvičky či zachovalou kůru ze stromů. Zároveň se nebojte toho, že při sbírání materiálu ještě nemáte jasnou představu o tom, co byste vlastně chtěli tvořit. Neponechte ovšem nic náhodě a raději si toho posbírejte více než méně.

V teple domova poté zabrouzdejte na internet a zkuste se inspirovat nápady ostatních. Tradičně se na Vánoce vyrábí adventní věnec, dekorativní věnec na dveře, ozdobné svícny, ale fantazii se meze nekladou, a tak se můžete pustit i do dekorací do oken, na parapety  atd. Na základě toho si poté rozmyslete, co dalšího k tvoření budete potřebovat a vyrazte na nákupy. Šikovné pomocníky pro výrobu vánoční dekorace a další drobnosti najdete v obchodě pro kreativce, kde kromě všeho možného zboží naleznete i sekci plnou nápadu a inspirace. Při nákupu nezapomeňte na pomůcky, které vám pomohou udržet dekoraci pohromadě, jako je například tavná pistole nebo nejrůznější vázací drátky.

Nalaďte se na sváteční atmosféru

Jakmile máte vše nakoupeno a připraveno, doporučujeme vyslat zbytek rodiny na výlet a vyhradit si na tvoření dostatek času, například sobotní odpoledne, kdy vás nebude trápit, že musíte druhý den do práce. Udělejte si svařené víno nebo vaječný likér a pusťte koledy či jakoukoli pro vás uklidňující a inspirativní hudbu. Pak už jen zkuste zapomenout na každodenní starosti a pusťte se do práce.

Nebojte se toho, že dekorace možná nebude bezchybná a dokonalá. To totiž není účel a sami uvidíte, že po pár hodinách, kdy se budete soustředit pouze na tuto manuální činnost, záhadně pocítíte klid a mír. A o tom by přece vánoční svátky měly být. A kdo ví, třeba tímto krokem zjistíte, že vás podobné tvoření vlastně baví a uklidňuje i ve chvílích, ve kterých jste jindy propadali panice.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat