Dokonale čisté prádlo

Taky už máte skoro pocit, že vyprat dobře prádlo je kus opravdového umění? Co použít na bělejší bílou? Jak se zbavit skvrn? Jak oživit barvy? A čím navonět pračku? Dozvíte se dále…

Prádlo hodit do bubnu pračky, přidat prací prášek a hotovo… Kdo chce ale z praní získat pro prádlo co nejvíc a chce se zbavit odolných skvrn, nepříjemných zápachů a mít prádlo opravdu čisté, pro toho máme pět tajných triků.

Citronová šťáva

Citronová šťáva má jemný bělicí účinek, a tak se postará o to, že vaše bílé prádlo zase krásně září, a navíc příjemně svěže voní. Kromě toho dokáže odstranit skvrny od rzi. Jednoduše nalijte 220 ml čisté šťávy do dávkovače nebo opravdu odolné skvrny nechte alespoň hodinu namočené v roztoku šťávy s vodou, eventuálně můžete potřít skvrnu přímo. Kvůli bělicímu efektu nepoužívejte na barevné prádlo.

Prášek do pečiva

Podobně jako citronová šťáva dokáže i prášek do pečiva vaše bílé prádlo zase rozzářit. Důvodem je natronová (neboli kuchyňská) sůl a kyselinové složky, které jsou v něm obsažené Ve spojení s vodou spolu látky reagují a vytvářejí oxid uhličitý, který nežádoucí zabarvení z prádla v podstatě vytlačí.

Sůl

Ta zabraňuje usazování mýdla na vláknech, v jehož důsledku dochází k vyblednutí barev. A kromě toho dokáže sůl nahradit aviváž! Přidejte prostě jednu až dvě lžičky přímo do bubnu pračky a hotovo!

Ústní voda

Abyste dostali bakterie třeba ze sportovního oblečení, vezměte si na pomoc ústní vodu. Sáhněte ale po výrobku na bázi alkoholu a bez cukru, polovinu víčka nalijte do pračky. Ústní voda také pomáhá odstranit nepříjemný zápach z pračky, který vzniká při opakovaných pracích programech s nízkou teplotou, kdy se v pračce bakterie dál rozmnožují. Dejte 120 ml ústní vody do prázdné pračky a zapněte na krátký program – a pračka zase krásně voní!

Éterické oleje

Uznáváme, že to není zrovna nejlevnější prostředek, ale účinkuje dobře a navíc bez chemie. Pokud se chcete zbavit bakterií a nepříjemných zápachů, jsou éterické oleje to pravé. Jednoduše přidejte dvě až tři kapky vaší oblíbené vůně ( například levandule, máta nebo čajovník) do pracího prášku a uvidíte, jak vám prádlo provoní.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat