Horké počasí se blíží, s mobilní klimatizací vás však vedro neskolí!

14.05.2020 | Bydlení a design

Na příchod jara a léta se většina z nás těší prakticky celou zimu. Ideální teploty okolo dvaceti pěti stupňů však obvykle netrvají dlouho a po pár týdnech rtuť teploměru začne stoupat ke třicítce a výše. To nás sice vyzývá ke koupání a dalším aktivitám, ale při pobytu doma nám může způsobit pořádné peklo.

Obzvlášť to platí pro ty, kteří obývají vrchní, nebo dokonce podkrovní patra panelových domů nebo jim většina oken směřuje na jih. Když se byt takovým způsobem vyhřeje, jen těžko teplý vzduch v noci zase vyvětráte. Důsledkem pak není jen nadměrné pocení a otrávená nálada, ale také potíže se spánkem.

Na každou situaci však existuje řešení a v tomto případě vám ho může nabídnout mobilní klimatizace. Hodí se nejen pro ty, kterým se nechtějí řešit stavební úpravy a instalace venkovní jednotky, ale také pro každého, kdo se s chlazením nechce omezovat pouze na jednu místnost.

Podle čeho mobilní klimatizaci vybírat?

Každý, kdo chce, aby mu mobilní klimatizace správně sloužila, by měl věnovat patřičnou pozornost jejímu správnému výběru. Nejenže pak bude klimatizace správně chladit, ale také nebude mít takovou spotřebu energie a neohrozí vaše zdraví.

Právě špatný výběr a používání zařízení totiž obvykle může za běžné potíže, na které si lidé často stěžují, jako jsou bolesti hlavy nebo sucho v krku. Na co musíte při výběru a provozu klimatizace dávat největší pozor?

Velikost prostoru

Aby klimatizace na vychlazení celé místnosti stačila, musí mít dostatečný výkon. Začněte tím, že si spočítáte objem místnosti, následně ho vynásobíte třiceti a vydělíte tisícem. Výsledkem bude minimální počet kW, kterými by měl váš model disponovat – výběrem klimatizace s větším výkonem ale samozřejmě nic nezkazíte.

Tepelné zisky a chladící výkon

Samotná velikost místnosti však není vše. V potaz je mimo ni potřeba vzít také tepelné zisky, tedy přídavné teplo, které by vyžadovalo větší nároky na klimatizaci. Mohou je například způsobit velká okna, orientace na jih nebo umístění bytu v podkroví. V takových případech je třeba sázet na výkon minimálně o 1 kW větší.

Odvod teplého vzduchu

Aby mohla mobilní klimatizace prostor vychladit, musí také někam odvádět teplý vzduch. U stacionárních zařízení k tomu slouží venkovní jednotka, nicméně u těch mobilních je k tomu potřeba hadice. Tu lze jednoduše vyvést otevřeným oknem nebo pro ni vytvořit speciální záklopku v okně či otvor ve zdi.

Perfektní řešení od výrobce Olimpia Splendid

Jestliže je pro vás u všech zařízení na prvním místě úspora energií, jistě vám bude vyhovovat klimatizace Olimpia Splendid Dolceclima AirPro 13, která spadá do energetické třídy A+. Jedná se o model doporučený firmou Vzdušín, která je jedním z předních českých odborníků na úpravu vzduchu.

Olimpia Splendid Dolceclima se může chlubit vysokou efektivitou chlazení, která je mimo jiné zajištěná takzvanou technologií Blue Air. Jedná se o speciální konstrukci ventilátoru a výstupních lamel, která zajišťuje mimořádně efektivní rozptýlení vzduchu. Výsledkem je dvojnásobně rychlé, rovnoměrné chlazení celé místnosti.

Mimo to dokáže vzduch nejen ochladit, ale také vyčistit a odvlhčit, což znamená, že dostanete tři různá zařízení v jediné jednotce, za kterou pochopitelně zaplatíte výrazně nižší cenu, než kdybyste si pořídili každé zvlášť.

Navzdory svému výkonu 2,9 kW je tento model nesmírně tichý – v porovnání s jinými modely stejného výkonu až o 10 %. Navíc využívá ekologické chladivo R290, které je vysoce efektivní, úsporné a nemá negativní dopad na ozonovou vrstvu naší atmosféry, díky čemuž je mnohem šetrnější k životnímu prostředí.

S Olimpia Splendid Dolceclima se léta zkrátka nemusíte obávat, ale můžete se na něj pouze těšit. Pokud si nebudete s výběrem klimatizace vědět rady, neváhejte se obrátit na zákaznickou linku Vzdušínu, kde vám proškolení pracovníci rádi poradí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:37
78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat