Útulný a pohodlný home office

Pandemie nás naučila fungovat v omezených podmínkách. I když už se blížíme do závěrečné fáze uvolňování, zdá se, že některé trendy přetrvají i nadále. Práce z domova k nim určitě patří. Je na to ale připravený i váš domov? Pracovní místnost či koutek by měl fungovat jako integrální součást vašeho domova a nabízet funkční zázemí potřebné pro charakter vykonávané práce. Jedině tak nebudete mít potíže se sebekázní a přepínat mezi pracovním a soukromým režimem bude jednodušší.

Práce z domova se během domácí karantény stala každodenní realitou pro mnoho profesí a oborů. I když se tato změna zdála zpočátku lákavá, na mnohé dolehla v plné síle později. Home office umožňuje být pánem svého času a flexibilně přepínat mezi pracovním a volnočasovým režimem. Jenže právě to bývá kámenem úrazu. Tento způsob fungování totiž klade zvýšené nároky na naši disciplínu a sebekázeň. Pokud si práci z domova nenastavíte efektivně, může se stát, že na konci dne skončíte unavení a frustrovaní s pocitem, že nic produktivního jste za celý den nestihli.

„Pracovat z domova může být velmi náročné, zejména pokud vás doma bydlí více a každý má jiné potřeby a nároky během dne. Mít home office neznamená posadit se za kuchyňský stůl a otevřít notebook. Je třeba se na tuto novou situaci adaptovat a vytvořit si funkční pracovní koutek, kde se budete moci zabrat do práce a soustředit se na výkon,“ říká interiérová designérka Anke Glut. Anke pochází z Německa, kde také studovala.

Mobilní domácí kancelář

Prvním krokem pro úspěšné vytvoření pracovního zázemí je najít si prostor, odkud budete každý den pracovat. Zařiďte si ho pohodlně a ve stylu, který máte rádi – je důležité, abyste měli na práci klid a samotné prostředí vás nerozptylovalo.

„Pokud s rodinou sdílíte malou obytnou plochu a samostatná domácí kancelář je jen vaším snem, zamyslete se nad mobilním řešením. Pokud doma neustále hledáte volnou židli nebo stůl na práci s počítačem, pořiďte si takové vychytávky jako podpěru na notebook, zdroj osvětlení na klipse, kterou snadno přemístíte a použijete zase jinde, nebo příruční vozík či stoleček na kolečkách. Na něj si dejte k ruce všechny věci, které k práci potřebujete: složky s dokumenty, psací potřeby, pracovní telefon, něco k pití a malou svačinu. Nic víc nepotřebujete,“ radí designérka Anke Glut.

Nezapomeňte také na volbu správného osvětlení. Pro soustředění a na práci je vhodné bílé světlo, které udržuje vaši bdělost. Večer naopak osvětlení vyměňte za žluté, abyste tělo naladili na blížící se spánek a dovolili mu odpočinout a zregenerovat síly na další den.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat