Dřevo v domácnosti má své neodmyslitelné místo

Dřevěný nábytek a bytové doplňky nejsou jen pro potěchu oka, jejich použití v interiéru našeho domova má i mnoho jiných pozitiv. Proč byste měli dát tomuto přírodnímu materiálu přednost před těmi ostatními?

Izolace

Dřevo je skvělým izolantem a zejména při rozhodování, jaký povrch zvolíte na své podlahy, by mělo být na prvním místě. Oproti studené dlažbě nebo laminátu vám nebude chladno od nohou a samotný pohyb po dřevěné podlaze má pozitivní vliv i na zdraví vašich končetin. Dřevo je měkké a dobře pruží, proto je chůze po něm skutečně zdravější.

Životnost

Životnost nábytku vyrobeného z masivního dřeva je nesrovnatelně delší, než u kdejakého výrobku z lamina či plastu. Pokud tedy nelpíte na pravidelné obměně interiéru a raději byste něco trvalého, nebojte se do dřevěného vybavení bytu investovat. Vydrží vám dlouhá desetiletí.

Možnost renovace

Odloupaná dýha nebo odchlípnuté lamino lze samozřejmě také opravit, jenže renovace takového nábytku často stojí více, než pořízení nového v jeho kategorii. Dřevo lze brousit, tmelit, lakovat a mořit, čímž dosáhneme takového výsledku, že ani vás samotné nenapadne, že nejde o nový kus.

Nadčasové a útulné

Dřevěnému nábytku a vybavení interiéru je sice třeba věnovat o něco více péče než jinému, ale za trochu leštěnky a ochranného oleje vás odvděčí dokonalým vzhledem vašeho domova a zároveň snad nikdy nevyjde z módy. Dřevěný nábytek, podlahy i doplňky dovedou zútulnit i jinak velmi strohé prostory. Navíc blahodárně působí na naši mysl. Lidé obklopeni dřevem žijí v mnohem větší harmonii než jiní.

Zdravější prostředí

Dřevo má schopnost regulovat vlhkost v místnosti a vytvářet díky tomu zdravější klima. Proto se doporučuje zejména alergikům či astmatikům, kteří mají často potíže s dýcháním v souvislosti s nepříznivými klimatickými podmínkami ve svém okolí. Dřevo je jednoznačně nejzdravější materiál, který můžete ve svém domově použít.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat