Trendy oblečky pro psy, zahřejte i svého mazlíčka

Rádi byste svému pejskovi pořídili kousek, v němž mu při nízkých teplotách nebude zima? Jak se něco takového vybírá a na co všechno brát zřetel?

Jelikož nechceme být nemile překvapení prvními mrazíky, vybavujeme svůj šatník svetry, kabáty a bundami ostošest. Koneckonců, štěstí přeje připraveným! Jenže co naši čtyřnozí mazlíčci? I těm při ranních i večerních procházkách může být poněkud chladno. Proč jim tedy také nepořídit „něco na sebe“?

Když já, tak ty taky!

Psí oblečení už zdaleka není jen módním výstřelkem nebo výsadou malých čivav. Zvířata, která s námi žijí ve vyhřátých domovech, jsou stejně citliví jako my, proto jim přechody z tepla do mrazu nemusí dělat dobře. Nejnáchylnější k prochladnutí bývají psí senioři, štěňátka a samozřejmě krátkosrstá plemena či úplní „naháči“. A jak se takový obleček vlastně kupuje?

Ukaž, kolik máš v pase, kamaráde

Než začnete s výběrem konkrétního modelu, zapište si psí míry. Spoléhat totiž na průměrnou velikost každé konkrétní rasy se nemusí dvakrát vyplatit. Délka těla se měří od kohoutku až po kořen ocasu, délka nohou zase od hrudníku po „zápěstí“. Když už budete u toho hrudníku, ten byste měli přeměřit v jeho nejširší části. Co se týká krku, držte se místa, kde váš parťák nosí volnější obojek.

Nejde o zbytečné obstrukce, nemyslete si. Kousek, který hodláte němé tváři pořídit, musí být dostatečně velký, aby ho neomezoval v pohybu ani neodíral. Pokud má váš hafan dlouhou srst, pro jistotu přidejte ke každému rozměru ještě nějaký ten centimetr navíc, aby se do oblečku pohodlně vešla i ona. A teď se dostáváme k tomu, co bude vašemu psovi nejvíce slušet.

Design, nebo praktičnost?

Psích oblečků je na trhu nepřeberné množství. I když se na první zamilujete na toho či onoho, je třeba myslet i na jeho praktickou stránku. Třeba kombinéza nebo bunda je fajn, protože psa skutečně zahřeje. Malou nevýhodou ale je, že se přetahuje přes všechny čtyři tlapky, což ze zvířecího strojení může udělat delší a složitější proces. Oproti tomu vestu jednoduše zapnete kolem hrudníku a můžete okamžitě vyrazit.

Jde-li o materiál, s blížící se zimou bude vhodný kousek s voděodolnou svrchní vrstvou a hřejivou vnitřní. I když si do psího šatníku už našly cestu i funkční membránové materiály, jako je například softshell, třeba v mrazu poskytuje jen malou ochranu, takže se hodí spíše do deštivého podzimního počasí. Co by ale měl mít každý oblek, a to bez ohledu na materiál, to je vstup na vodítko. Zda svého mazlíčka obdarujete něčím, co navíc disponuje stylovou kapucí, rolákem či kožešinou, to je čistě na vašem módním cítění a posouzení. Pořád ale platí, že psí oblečení má plnit hlavně svůj účel…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pizza šneci

(2 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat