vyhněte se základním chybám v dekorování interiéru

Výběr dekorací je fáze, na kterou se většinou při zařizování nebo rekonstrukcích těšíme, mnohem více než na pořizování nábytku či plánování dispozic a funkčního rozdělení prostoru. Pomocí dekorací totiž ladíme výsledný design interiéru a můžeme naplno projevit svůj osobní vkus a kreativitu. Právě ale v této fázi se skrývá spousta zádrhelů, kterým je jednoduché propadnout a které vám následně každodenní život doma spíše znepříjemňují. Poučte se z chyb ostatních.

Efekt na oko

Milujete design, originální kousky a neotřelé provedení věcí každodenní potřeby? Na tom není nic špatného, jen si dejte pozor, aby efektnost nepřevážila užitnou hodnotu a funkci. „Design je přidanou hodnotou každého výrobku, při výběru některých kousků doporučuji neuplatňovat ho jako jediné nebo hlavní kritérium. Třeba u sedacích souprav do obývacího pokoje je důležité vybrat výrobek s atributem kvality, pohodlí a dobrého, lehce udržovatelného materiálu. K čemu vám bude robustní sedačka s krásným vzorem, která zabere dvě třetiny obývacího prostoru, ale jinak je nepraktická a velmi nepohodlná?“ říká designérka Anke Glut.

Příliš mnoho bílé

Bílá je krásná barva a určitě má její využití v interiéru své opodstatnění. Jsou však kusy nábytku, kde se vyplatí se jí vzdát. „Typicky jde například o výběr pohovky. Dopředu velmi dobře zvažte každodenní provoz v domácnosti a všechny faktory, které by pohovku mohly vystavit různým úrazům nebo ošklivému znečištění. Nábytek má především sloužit, a pokud se nevyžíváte v každodenním uklízení a při stolování nejste stoprocentně sterilní, doporučovala bych se této barvě vyvarovat. Její krásu by záhy vystřídala frustrace z náročné údržby,“ radí Anke Glut.

Oběť trendů

Obzvlášť pokud se řadíte mezi impulzivní nakupující, dejte si pozor, abyste bezhlavě nenakupovali jednotlivé dekorace, které se k celkovému ladění a stylu domova nehodí. „Často se stává, že nově zakoupený bytový doplněk se hezky vyjímá na stránkách v katalogu nebo ve výkladní skříni obchodu, ale jakmile dojdete domů, uvědomíte si, že do vašeho domova nezapadá. Není nic špatného na tom, sledovat trendy a tvář domova proměňovat podle sezon. Jen si buďte dopředu jisti, že nová věc bude souznít s ostatním vybavením doma a dohromady budou tvořit homogenní celek,“ říká Anke Glut.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Pstruh s rajčaty a tymiánem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat