Pračka není odpadkový koš

Máme pro vás seznam věcí, které byste nikdy prát neměli. A většina vás hodně překvapí.

Samozřejmě existují na světě věci, které do pračky nepatří. A určitě by vás ani ve snu nenapadlo, že byste je vyprali. Ale jsou i takové, které se sice tváří, že by do pračky klidně mohly, ale přesto nemohou… Že tomu moc nerozumíte? Tak pro vás máme naprosto konkrétní případy.

Oblečení s perlami

Jemné oblečení, například s obrázky nebo flitry, sice v pračce vyprat můžete, ale vždy by měly být ve speciálním pracím sáčku. Jen tak zabráníte jejich poničení. Na druhou stranu ale oblečení s perlami byste měli prát vždy zásadně jenom v ruce. Nejenže byste si perly v pračce ošoupali, ale při jejich uvolnění můžete s jistotou počítat i s opravou pračky.

Drobné mince a klíče

Někdy se může stát, že zapomenete peníze nebo klíče v kapse u kalhot a omylem je vyperete. Na to byste si ovšem měli dát velký pozor a vždy zkontrolovat, že jsou kapsy oblečení prázdné. Mince a klíče totiž mohou vaši pračku poničit také. V nejhorším případě mohou dokonce ucpat odtokovou hadici.

Tenisky s koženými částmi

Látkové tenisky v pračce vyčistíte nejlépe. Než je dáte do pračky, zkontrolujte raději, že nemají žádné kožené díly. Kůže se totiž ve vodě vytahuje, a tak by jeden kožený proužek mohl po vyprání naprosto změnit vzhled vašich oblíbených bot.

Ponožky pro miminka

Do pračky dáte dvě ponožky, ale vyndáte jen jednu – fenomén mizejících ponožek známe všichni. A to je důvod, proč miminkovské ponožky do pračky nepatří. Díky své velikosti jsou totiž mnohem náchylnější zmizet v hlubinách pračky. A platí i pro dámské nylonové ponožky. Drobné oblečení proto vždy patří do pracího sáčku.

Oblečení se zvířecími chlupy

Máte doma chlupáče, jehož chlupy vaše oblečení snad zázračně přitahuje? Před praním byste ale měli chlupy vašeho miláčka ze svého oblečení řádně odstranit, protože během praní mohou ucpat hadice, těsnění a filtry. To způsobí, že voda nemůže protékat správně a prádlo už nebude perfektně čisté.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat