Mikrovlákna se ukazují jako ideální materiál na čisticí utěrky

V rámci rozšiřování produktového portfolia představuje Tork spadající pod značku Essity čisticí utěrky s povrchem z mikrovlákna. Odstraňují špínu a prach účinněji už při prvním setření, což umožňuje úklidovému personálu rychlejší přechod k dalším úkolům. Inovativní produkt pomáhá zajistit bezpečí a čistotu bez navyšování výdajů.

Největší výhodou používání utěrek z mikrovlákna je jejich schopnost zachytit a zadržet částice. Jejich účinnost je daná velice jemnými vlákny, která zachycují prach a mikroby namísto toho, aby je přesunovala z místa na místo. Díky polyamidovým vláknům perfektně absorbují. I bez použití chemikálií zajistí jen navlhčená utěrka velmi dobrou úroveň úklidu.

Tork nabídne tento produkt ve čtyřech barvách – červené, modré, zelené a žluté. To umožňuje rozdělit používání utěrek pro různé prostory. Díky rozlišení na základě barev si můžeme pohlídat, že utěrka z mikrovlákna použitá v umývárně není stejná jako ta, která se používá například v blízkosti pacientů. Některé státy už tento systém úspěšně používají. (např. Německo)

Mikrovlákno je typ vlákna s jemností menší než 1 dtex. Toto je základní kritérium, kterému bychom měli při výběru produktu z mikrovlákna věnovat pozornost. Důležité je také jeho složení. Na trhu jsou utěrky vyrobené ze 100 % polyesteru, ale produkty obsahující jak polyester, tak polyamid jsou mnohem účinnější (optimální poměr je asi 7080 % polyesteru a 2030 % polyamidu). Velmi důležitý je také proces oddělování vláken během výroby – v tomto případě vznikají extrémně tenká vlákna, což zajišťuje vyšší efektivitu a odolnost (více než 300 vyprání). Čím více vláken utěrka obsahuje, tím lépe plní svoji funkci.

Pokud navštívíte web společnosti Tork, můžete se přihlásit o vzorek nového produktu zdarma a sami poznat výhody mikrovláken.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat