Domácí dekorace pro potěšení očí i psychiky

Hřejivý krb, který si mohou užít i ti, co mají k dispozici jen minimum prostoru. Nebo obraz s motivem lesa. Jedno i druhé vás zbaví stresu „natotata“! Stejné účinky má také aroma difuzér, jež navíc vyčistí vzduch v místnosti.

Někdo bytové doplňky vnímá jako zbytečné lapače prachu, zatímco pro jiného jsou nepostradatelným symbolem útulného domova. Jak to s dekoracemi máte vy? Víte o takových, které mají kromě ozdobné funkce i terapeutický vliv, protože blahodárně působí na psychiku? Konkrétně tyhle potěší oko i nervy!

Krb jako designová trefa do černého

I pokud byste si krb vroucně přáli, nemůžete si ho pořídit, protože vám chybí prostor? Anebo bydlíte v pronájmu, kde je jeho realizace zkrátka nemožná? Ani tak se svého snu nemusíte vzdávat. Vždyť existuje přece ten, který je na biolíh! Přidělat ho lze prakticky na jakoukoli zeď, stačí k tomu jen dvě šikovné ruce, stejný počet hmoždinek a chvilka času. I on, stejně jako ten „klasický“, dokáže zatopit. Hlavně stresu a chmurným myšlenkám!

Již mnoho výzkumů potvrdilo, že pohled do ohně snižuje krevní tlak a mívá relaxační účinky. Odborníci to přikládají evoluční historii lidstva a tomu, že pro naše předky byl oheň jako takový zárukou přežití. Poskytoval jim teplo, světlo a ochranu před predátory, pomáhal také při lovu a vaření. Jeho blízkost tedy úzce souvisí s pocitem klidu a bezpečí, což si můžete naplno vychutnat každý den.

Aroma difuzér, osvěžovač s bonusem

Aroma difuzér není totéž, co aromalampa. Jeho unikátní technologie mění pomocí ultrazvuku esenciální oleje a vodu na páru, jejíž mikročástice se rozptylují ve vzduchu. Díky tomu se také lépe uvolňují rostlinné složky obsažené ve vonných olejích. Tento přístroj nejenže přispívá k očistě i zvlhčení domácího ovzduší, dokáže také člověka hodit do pohody. Tedy zejména v případě, že do něj kápne uklidňující esenciální levanduli, jasmín, meduňku, heřmánek, santalové dřevo, bergamot nebo ylang-ylang.

Obrazy s přírodními motivy

Že příroda je silným harmonizátorem, o tom vědci ani v nejmenším nepochybují. Ostatně, vždyť právě oni prostřednictvím svých studií mnohokrát prokázali, že doslova hýčká centrální nervový systém, přičemž zmírňuje psychickou únavu. Musíte v zeleni ale fyzicky pobývat, aby to takhle fungovalo? Kdepak. Bohatě stačí, když budete mít přírodu „jen na očích“. Když jde o duševní rozpoložení, i malý obraz s motivem stromů, lesa nebo trávy prý dokáže velké věci. Jaké čestné místo mu vyberete?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:23
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat