Spolehlivé domácí prostředky na úklid bez chemie

Okna leštit kopřivovým šamponem a dlaždice v koupelně zase bílým octem? Proč vlastně ne. Kožený gauč, nerezové spotřebiče a stříbrné předměty zase pořádně prokouknou díky olivovému oleji!

Máte chuť na velký jarní úklid, ale zjišťujete, že jste zapomněli dokoupit čisticí prostředky? Čemu to vadí? Stačí se porozhlédnout po domácnosti! Tam je zbraní, které si s nečistotami hravě poradí, hned několik. Navíc neobsahují dráždivé chemické složky, takže šetří vaše zdraví, pokožku i životní prostředí. Jací pomocníci se hlásí do služby?

Bílý ocet se s tím nepáře

„Bílý ocet je výjimečný a víceúčelový. Neutralizuje nežádoucí zápach a likviduje mastnotu i bakterie. Dá se s ním čistit dřevěný nábytek i čalounění. Skvěle funguje také na koberce, záclony, závěsy, kuchyňské dřezy, koupelnové kachličky a podlahy,“ pochvaluje si účinky jmenovaného kulinářského ochucovadla Melissa Maker, což je americká autorka knih o úklidu a zastánkyně šetrných produktů. Ta také dodává, že roztok z bílého octa a vody je navíc báječný repelent.

Kopřivový čaj jako vítaný parťák

Jaro je období, kdy se kopřivy dostávají do centra pozornosti. Někdo z nich dělá velikonoční nádivku, zatímco jiný s nimi detoxikuje tělo. Tak je pravda, že tato bylina z organismu toxiny a další nečistoty spolehlivě odstraňuje, čehož se dá využít i při zvelebování domova. Už naše babičky věděly, že silný kopřivový čaj nablýská zrcadla, okna i veškeré skleněné předměty. Sluší se podotknut, že pokud ho nemáte po ruce, kopřivový šampon ho bez problému nahradí.

Olivový olej svede divy i mimo kuchyň

Olivový olej dnes patří mezi základní potraviny. A že se hodí jen při přípravě jídel studené kuchyně? Ale jděte. Tenhle voňavý parťák utiší vrzající panty dveří a opraví drhnoucí zámky. Odlíčí také voděodolný make-up, rozběhne zaseknutý zip a prodlouží životnost holících žiletek. Už jste s ním zkusili namazat nerezové spotřebiče nebo stříbrné předměty? Po otiscích prstů, nečistotách a šmouhách nebude ani stopy! A když už s ním budete pracovat, nezapomeňte kapku dopřát i koženému gauči.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat