Ucpaný odpad lze vyřešit i bez instalatéra

Vážně se vám zase ucpal odpad? Nezoufejte, to se stává. Pokud máte po ruce kolu nebo jedlou sodu s bílým octem, můžete situaci napravit bez profesionální pomoci. Mnohdy zabere i obyčejná horká voda!

Ucpaný odpad v kuchyňském dřezu či koupelnovém umyvadle? Dalo by se říct, že je to běžný domácí problém, který čas od času potká skoro každého. Den co den totiž v jeho trubkách ulpívá mastnota, zbytky potravin i kosmetiky, žmolky z oblečení, odumřelé kožní buňky a vlasy, což je důvod, proč se potrubí doporučuje čistit v pravidelných preventivních intervalech. Trochu jste to podcenili a teď čelíte zapáchající katastrofě? Klid! Než budete horlivě volat instalatérovi, vyzkoušejte tyto prostředky.

Jako první možnost – horká voda

Věřte, nebo ne, i obyčejná vroucí voda může být efektivní záchrannou alternativou. A to zvláště v případě, že tuhle svízel způsobil usazený tuk. Ohřejte vodu v rychlovarné konvici a poté ji pomalu lijte do odtoku. Proces zopakujte alespoň dvakrát. Když to nezabere, můžete vytasit další zbraň.

Kola se vážně nezdá

Že kola není úplně to nejzdravější občerstvení vhodné ke každodenní konzumaci, na to odborníci upozorňují neustále. Tento nápoj se přesto vyplatí mít v zásobách! Vždyť čistí i odolné skvrny a spáry mezi dlaždicemi. Zároveň naleští baterie, sklo a zašlé stříbrné předměty. Možná vás překvapí, že dokáže vycídit také připálené nádobí. Stejně jako ucpaný odpad! Obsažená kyselina fosforečná je kyselejší než citronová šťáva, proto funguje jako báječné rozpouštědlo.

Ani soda s octem vás nenechá ve štychu 

Hydrogenuhličitan sodný neboli jedlá soda je spolehlivým likvidátorem mastnoty, která mívá prsty v neprůchodném potrubí. Nasypejte do inkriminovaného místa celý sáček a zalijte ho bílým octem. Bude nejlepší, když směs necháte působit přes celou noc, a následující ráno dřez či umyvadlo ještě několikrát pořádně prolijete horkou vodou. V případě potřeby celý postup zopakujte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat