Skvrna na koberci odstraní účinné domácí prostředky

Zase je potřeba vyčistit koberec, který fleky od kávy, šťávy, vína a jídla tak nějak přitahuje? Dejte se do toho. Se zeleným čajem, kysaným zelím, smetanou a cibulovou šťávou to půjde jako po másle!

Skvrny k životu zkrátka patří, přestože bychom se bez nich obešli. Hlavně těch, které hyzdí koberce a nejdou přehlédnout! Odmítáte platit hříšné peníze za čističe z drogerie, od nichž vás odrazuje nepříjemný chemický zápach? Nechte je tam v klidu ležet. Likvidaci odolných fleků můžete přenechat domácím prostředkům, které se tohoto úkolu zhostí se ctí! Stačí si jen vybrat…

Zelený čaj jako překvapivý spojenec

Jste-li zastáncem zdravého životního stylu, nebo vám jen čaje jednoduše chutnají, s velkou pravděpodobností máte v dóze i ten zelený. Pokud je navíc sypaný, o to lépe! Zalijte hrst lístků (množství se liší v závislosti na čištěné ploše) horkou vodou a nechte je řádně „nasát“. Poté je rozložte po koberci a silněji přimáčkněte. Při pozvolném usychání na sebe navážou nečistoty a špínu, které se potřebujete zbavit. O tomhle triku jste ještě neslyšeli?

Kysané zelí nepomáhá jenom trávení

Sklenku s kysaným zelím má uschovanou nejedna domácnost. Ostatně, umíte si snad bez něho představit zelňačku nebo chlupaté knedlíky? Slijte z něj vodu a lehce ho vyždímejte. Zelí pak rovnoměrně poházejte po podlahové textilii. Pro lepší účinek ho můžete i prosolit, ale nutné to není. Po chvilce působení už ho zbývá jen zamést.

I smetana hodí záchranné lano

Našlehanou smetanu využívaly k čištění už naše babičky. A podle nich spolehlivě funguje. Pěnu je potřeba důkladně rozetřít a nechat dělat svou práci. Až uznáte za vhodné, zaschlé pozůstatky vyluxujte vysavačem.

Dejte prostor cibuli

Že stará dobrá cibule svede divy i mimo kuchyň, to asi víte. Její šťáva funguje jako repelent a odpuzovač hmyzu, pohlcovač nežádoucích pachů nebo léčitel akné. Zastavíte s ní i tvorbu lupů a odstraníte rez. Co se stane, když ji vylijete na koberec, který pak „přetáhnete“ houbičkou? S největší pravděpodobností budete mít po starostech.

Zdroj: Názor autora.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat