Pro dokonale bílé prádlo přidejte citron do praní

Citrony jsou velmi oblíbený domácí prostředek, který pomáhá při mnoha různých problémech. Proč byste měli trochu citronové šťávy přidávat třeba i do praní?

Nejenže citrony jsou velmi chutné citrusové ovoce a nekonečný zdroj vitaminů, jsou také velmi oblíbeným prostředkem na mnoho problémů v kuchyni nebo domácnosti. Například do prádla. Prozradíme, proč a kdy dávat citronovou šťávu jako tajnou přísadu do praní.

Proč přidávat citron do praní

Tráva, rez nebo krev – to jsou skvrny, které se především na bílém prádle drží opravdu silně a stejně tak bychom se jich my rádi zbavili. Namísto sáhnutí po některém chemickém prostředku, který by mohl poškodit i samotné vlákno materiálu, může pomoct trochu citronové šťávy. Čistá šťáva obsahuje látky, které účinkují jako jemný zesvětlovač, takže odstraňují skvrny a dodávají prádlu zářivou bílou. Přidejte jednoduše 200 ml čisté citronové šťávy k pracímu prášku a vyperte běžným způsobem.

Citronovou šťávu pro její bělící účinek používejte vždy jen na bílé prádlo!

Jak se zbavit odolných skvrn

Místo přidání citronové šťávy k pracímu prostředku, můžete šťávou odolné skvrny lehce pokapat (ne vetřít), a prádlo následně zase vyperte obvyklým způsobem. Po vyprání by skvrna měla zmizet.

Zdroj: Life line







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pstruh s rajčaty a tymiánem

(5 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat