Tea tree olejem můžete vyčistit celý dům

Esenciální oleje vážně nemusíte využívat jen k aromaterapii. Třeba takový tea tree olej dokonale umyje podlahy, naleští vodovodní baterie, odstraní bakterie z kuchyňského dřezu a poradí si s odolnými skvrnami na vašem oblečení.

Jste otrávení z toho, že váš dům při úklidu „voní“ jako chemická laboratoř? Tak jistě, všechny ty komerční čisticí prostředky sice zbavují nečistot, ale jejich typický zápach není žádná hitparáda. Co kdybyste je tedy zkusili příště vynechat a vyzkoušeli něco, co celý váš domov nablýská do nebeského lesku i bez nepříjemného odéru? Takové služby nabízí tea tree olej!

Australský spojenec bude vaší pravou rukou

Je pravda, že tento esenciální olej získávaný z listů australského čajovníku se stovky let využívá k dezinfekci ran, prevenci infekce a rychlejšímu hojení. Vykazuje totiž silné antibakteriální, antifungální a protizánětlivé vlastnosti, což z něj dělá unikátní přírodní léčivo. Jenže zároveň je všestranným čistidlem, které likviduje všemožné škodlivé zárodky, aniž by dráždilo čichové buňky. Jak s tea tree olejem zacházet v praxi a co všechno je schopný vycídit?

Kuchyňský dřez bude přímo sterilní

Za nejšpinavější místo v domácnosti se obvykle považuje koupelna, v níž žije mnoho bakterií. Realita je ale taková, že v kuchyňském dřezu jich pobývá zhruba o 100 tisíc víc než na toaletní míse. A veselou společnost jim dělají houby, plísně a zbytky potravin. Ne, není to zrovna lákavá myšlenka. Právě proto se doporučuje vmíchat čajovníkový olej do teplé vody a seznámit ho ještě s malou lžičku jedlé sody. Tímto způsobem se dá čas od času sterilizovat i nádobí a příbory, stejně jako kuchyňské pracovní plochy.

Víceúčelové čistidlo s přidaným bonusem

Pokud tea tree olej smícháte pro změnu s vodou a octem, získáte univerzální prostředek na podlahy, dlaždicové spáry, umyvadla, vodovodní bakterie i kliky ode dveří. Bonusem této směsi je, že odpuzuje takřka všechny druhy hmyzu, zatímco ničí vodní kámen.  Samotný olej lze přidat i do pračky, neboť dezinfikuje prádlo a zbavuje odolných skvrn. Když ho kápnete do aroma difuzéru, pročistí vám zase vzduch a eliminuje přítomné viry.

Zdroje: apartmenttherapy.com, goodhousekeeping.com






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat