Zrcadla v ložnici vyvolávají hádky

Zrcadla jsou ve feng-šuej velice silným prvkem, pomocí něhož můžete odrážet negativní či usměrňovat tok pozitivní energie. Rovněž můžete násobit vliv kladných (ale bohužel i záporných) činitelů ve vaší domácnosti a urychlovat energii.

Správně použitá a umístěná zrcadla vám mohou do života přitáhnout hojnost, znásobit štěstí, zvýšit energii. Neuváženě rozmístěná zrcadla mohou naopak vaši energii odčerpávat, zvyšovat pravděpodobnost úrazu či závad na vašem domě, či dokonce vyvolávat hádky mezi manžely / partnery.

Jak tedy zrcadla správně používat?

Vchodové dveře

Nikdy neumisťujte zrcadlo naproti vchodovým dveřím. Takové umístění zrcadla ihned odráží veškerou energii procházející vchodovými dveřmi zpět ven, což může mít za následek to, že se budete v bytě/domě cítit ospalí, unavení, může vám scházet elán i chuť do života. Zrcadlo v předsíni by mělo být umístěno na stěně kolmé ke dveřím, ideálně ve společnosti hezké květiny či ikebany, která vás ihned po příchodu uvítá. Květiny odrážející se v zrcadle navíc znásobí svůj pozitivní vliv a vám bude po příchodu do takového prostoru příjemně.

Do jídelny ano, do kuchyně ne!

Zrcadlo zavěšené v jídelně může znásobit hojnost vaší rodiny. Zjednodušeně řečeno: Jídlo na stole symbolizuje hojnost domácnosti a odraz jídla na jídelním stole v zrcadle pak budí dojem větší hojnosti, nežli je potřeba pro obživu rodiny, což se promítne do skutečného stavu. Zrcadlo zavěste tak, aby neodráželo vstupní dveře ani žádný zdroj ohně (například krb). Zrcadlo, které odráží jakýkoli zdroj ohně (například sporák či troubu) zvyšuje riziko úrazů a požárů, proto je velmi nevhodné používat zrcadla v kuchyni.

Pracovna či kancelář

Zrcadlo by mělo vždy odrážet pozitivní aspekty a předměty v prostoru, to je základní pravidlo. Jak jej pak budete využívat je jen na vás. Například pokud přijímáte klienty ve své pracovně nebo ve své kanceláři, umístěte zrcadlo na zeď vedle dveří do místnosti tak, aby odráželo vstupující osoby. To bude zdvojnásobovat počet klientů. Dbejte na to, aby zrcadlo neodráželo váš stůl nebo vás. To by mohlo vést ke zdvojnásobení pracovní zátěže. Rovněž se vyhněte tomu, aby bylo zrcadlo umístěno přímo naproti dveřím vaší kanceláře či pracovny (stejně jako v případě domovních dveří, viz Úvod článku)

Ložnice

Obzvláště velký pozor si dejte při umísťování zrcadel v ložnici. Obzvláště v poslední době je velice populární pořizovat si do ložnice vestavěné skříně se zrcadlovými dveřmi, aniž by si zamilované páry uvědomovaly, jak velkou ránu tímto svému vztahu zasazují. Zrcadla umístěná v ložnici totiž vyvolávají hádky, a v mnohých případech také nevěry.

Pokud už zrcadlo v ložnici musíte mít (například z důvodu, že máte v ložnici šatní skříň a chcete si před zrcadlem kombinovat outfity), zvolte umístění zrcadla z vnitřní strany dveří skříně. Tedy tak, abyste uzavřením dveří skříně zrcadlo zase „uklidili“ jakmile již skříň se zrcadlem nepotřebujete. V ložnici se zcela vyhněte umístění zrcadel tak, aby odrážela postel. Ve feng-šuej to znamená pozvání pro třetí osobu do vztahu a podporuje to nevěru. Rovněž nevhodné umístění je takové, pokud vidíte svůj odraz v zrcadle ihned po probuzení. Potrženo sečteno –⁠ zrcadla do ložnic nepatří, a to v jakékoli podobě a umístění.

Shrnutí

Zrcadla podle feng-šuej znásobují vše, co se v nich odráží. Dávejte si tedy pozor, aby neodrážela hromádky špinavého prádla, staré a potlučené předměty, odpadkový koš, zdroje ohně a vody (myčka, pračka, sporák, trouba, krb). Naopak je nasměrujte na pozitivní aspekty vaší domácnosti, a to tak, aby odrážela jídelní stůl, mísu s ovocem, květinové dekorace apod.

Zdroje: názor autora, Lilian Too: Easy-to-use Feng Shui, ceskaskolafenghsui.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat