Využijte zahradu i na podzim a v zimě

Zahrada je v létě nádherná a každý po ní touží. Ale co s ní na podzim a v zimě. Existuje tisíc a jeden důvod, proč milovat svoji zahradu i v chladném období. Tady je alespoň několik z nich.

Ranní porce energie

Nechce se vám na podzim nebo v zimě z postele? Nejvíc vám pomůže hluboký nádech na zahradě. Slyšíte to krásné ticho? Vezměte si šálek horkého čaje nebo kávy, zabalte se a ten klid si vychutnejte. A že vstáváte ještě za tmy? Nevadí – tak je to možná ještě kouzelnější…

Než celý svět zešedne zimou, nechá ho podzim rozehrát všemi barvami. Žlutočervené listy na zeleném trávníku, oranžové dýně a fialové podzimní květy. Vaše podzimní zahrada je perfektní místo, kde můžete znovu dobít energii a uvědomit si, jak krásně barevný svět – a potažmo život – může být.

Vzpomínky na léto

Ještě stále si můžete nad ohněm opéct buřty nebo maso, k tomu chleba a v teplém oblečení si nahřejete od ohně ruce, zatímco uvnitř vás příjemně rozehřívá svařené víno… Také nechápete, proč většina z nás griluje jenom v létě?

Zdroj jídla po celý rok

Kdo moudře seje, sklízí úrodu po celý rok. Vynikající dýňová polévka bude o to lahodnější, když budete vědět, že je z vaší zahrady, vypěstovaná vašima rukama. Existují dokonce druhy salátů, kterým se daří nejlépe v zimě. Třeba růžičková kapusta. A pokud se potřebujete zbavit odporu k růžičkové kapustě ze školní jídelny, pak si ji uvařte ve slazené vodě a potom osmažte na másle a česneku!

Jako z říše snů

Jakmile začne mrznout a do grilování už se nikomu moc nechce, běžte se alespoň po zahradě projít. Uvidíte, jak krásně vypadá namrzlá tráva nebo větvičky stromů. Mimochodem podle odborníků je kontakt s přírodou důležitý zvláště pro velmi citlivé lidi.

A bez ohledu na to, jak všedně může vaše zahrada vypadat v létě, v zimě se i z té nejmenší zahrady stává říše divů. Pak si stačí nasadit čepici a šálu, do uší si pusťte Franka Sinatru a zimní pohádka začíná. Jasně – je zima a mokro, ale ruku na srdce – není to nádhera?

Zdroj: názory autora, verywellmind, healthline







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat