Zubní pasta pomůže v celé domácnosti

Účinně leští, odstraňuje špínu a zanechává příjemnou vůni. Zubní pasta! Použijte ji v celé své domácnosti – od koupelny po předsíň!

Lidé zubní pastu používají po tisíce let. Modernější formule přitom existuje již od 40. let 20. století. Zatímco některé značky a produkty mají svůj jedinečný recept, obvykle se v těchto prostředcích běžné denní hygieny pár složek opakuje. Pasty obvykle obsahují fluorid, nějaké ty abrazivní složky, pak taky konzervační látky, které zajišťují trvanlivost, a sladidla, jež zubním pastám dodávají lepší chuť a vůni.

Stejná zubní pasta, kterou používáte k údržbě svého chrupu, se může hodit i v domácnosti. Jen by měla být ta „klasická“ bílá. Gelové textury v sobě často ukrývají barviva, která by mohla některé materiály poškodit, kupříkladu tkaniny.

Koupelna

Po nanesení zubní pasty na měkký hadřík bude chromované i jakékoli jiné umyvadlo vypadat skvěle, stejně jako sprchové kouty. Pastu rozetřete v malých kruzích a poté setřete suchým hadříkem. Pokud potřebujete rychle vyčistit toaletu, a nemáte čím, stříkněte do mísy trochu zubní pasty. Popadněte záchodovou štětku a drhněte. Pasta odstraní skvrny a zanechá svěží vůni. Počítejte však s tím, že záchod nezbaví fekálních bakterií.

Co se týče otravného zamlžování zrcadel, tak i v tomhle má pasta dobrou pověst. Opět použijte malé množství, naneste jej na vlhký hadřík a pracujte v malých kruzích. Následně nechte zubní pastu zaschnout a zrcadlo doleštěte suchým hadříkem.

A když už jste v té koupelně, sáhněte po vlasových kulmách a žehličkách. Na nich často ulpívají zbytky vlasových přípravků. Zubní pasta snadno odstraní nežádoucí špínu, aniž by povrch těchto pomocníků poškodila. Naneste oříšek zubní pasty na suchý hadřík a setřete usazeniny. Dokončete otřením vlhkým hadříkem a nechte uschnout na vzduchu.

Předsíň, obývák a ložnice

Cestou do jiné místnosti vyčistěte pryžový lem na teniskách (použijte starý zubní kartáček), odstraňte oděrky na kožených botách, ale semiši se radši vyhněte. Stříbrným šperkům díky zubní pastě vraťte ztracený lesk. Pastu ale nikdy nepoužívejte na měkké drahokamy, jako jsou perly nebo opály, které se mohou poškrábat.

V případě, že se na spodní části vaší žehličky nahromadil škrob, kvůli čemuž vypadá trochu připáleně, naneste trochu zubní pasty na měkký hadřík a špínu setřete. Podobně postupujte i u svého mobilního telefonu. Pasta vyleští malé škrábance.

Kuchyně

Pokud máte po přípravě jídla problémy s pachem cibule nebo ryb, stačí si do dlaní stříknout kapku zubní pasty. Několik sekund ruce třete ruce o sebe a poté je dobře opláchněte, zápach zmizí. V kuchyni vyleštěte stříbrné lžičky a vidličky, pasta si taky bude rozumět s měděnými hrnci.

Zdroje: thespruce.com, colgate.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat