Vdechněte svému interiéru svěžest jara

24.02.2022 | Bydlení a design

I když zimní oblečení ještě zdaleka schovávat nehodláme, jaro se blíží. S ním přichází i úžasná svěžest, čerstvost. Příjemné barvy, které lahodí oku i duši, jemné vůně, trochu té jarní romantiky. Jaro patří zkrátka mezi úžasné roční období. Ono každé je něčím specifické, ale po dlouhé zimě, kdy se brzy stmívá a nejčastější barvou je šedá, patří jaro k poslům tepla, světla, barev, nové radosti.

Nová obývací stěna ve světlých barvách by určitě oživila i ty nešedivější dny v roce. Určitě však nemusíte běžet do prodejny s nábytkem, abyste vnesli do svého domova pozitivní naladění, radost, svěžest. Jestliže však máte novou obývací stěnu v plánu již delší dobu, pak je právě teď skvělé období. Je to období, kdy měníme vzhled interiéru i díky drobnostem, jako jsou nové závěsy, potahy, květiny, ať už řezané ve stylové vázičce nebo v květináči. Jak ještě vnést do interiéru jarní svěžest?

Svěžest jara u vás doma

Jarní náladu lze do interiéru zakomponovat díky mnoha drobným detailům. Stačí vyměnit bytové textile za vzdušnější, barevnější. Ať už je to záclonka, závěs, ubrus, veselé prostírání, ložní prádlo, potahy a přehozy, koberečky a běhouny. Ale třeba i nová skleněná krájecí deska na kuchyňskou linku se svěžími barvami, barevné kuchyňské spotřebiče – varná konev, toustovač. Ale i barevné nádobí, třeba mističky na salát, veselé hrníčky na ranní čaj.

Dekorace

Jaro u vás doma mohou zprostředkovat vedle kytek a nových bytových textilií i dekorace. Ty si můžete sami vyrobit nebo koupit. Patří sem zajíčci, ptáčci, různé květinové aranžmá, košíky, věnečky, větvičky, barevné květináče, bylinky v kuchyni. Jestliže nepatříte k těm, kteří jsou zruční ve výrobě dekorací, využijte slevové kódy a jarní dekorace si jednoduše kupte.

Světlo

S jarem se začíná den prodlužovat, přibývá světla. Vy mu můžete pomoci k vám domů proniknout. A to díky lehčím materiálům na závěsy, dveřím se skleněnou výplní a také díky umístění zrcadel, která světlo odrážejí. Prosvětlená domácnost je hned veselejší.

Veselý nábytek

I nová stylová sedací souprava se časem může okoukat. Přitom její rozveselení je tak snadné. Stačí přidat nový přehoz nebo dekorativní polštářky. Totéž platí o dalším nábytku. Komodu, obývací stěnu či dvířka kuchyňské linky můžete oživit tím, že na ně nalepíte vinylové nálepky. Snadno se aplikují a snadno bez poškození nábytku se odstraňují.

Výmalba

Nemusíte malovat celou místnost. Mnohdy stačí jedna nebo dvě stěny. Případně jen půlka stěny. I když výmalba přinese do interiéru vždy čerstvost a novotu. Možná však není nutné právě u vás malovat celou místnost a toužíte pouze po drobné úpravě. Pak je tohle tím správným řešením. Ať už jde o jednu stěnu v ložnici, kuchyni nebo obýváku.

Ozdoby na stěně

Stejně tak, jako je možné vinylové nálepky aplikovat na nábytek, kuchyňskou linku, ledničku, lze je snadno použít na stěny. Může to být kytka, rozkvetlý strom nebo poletující motýlci. Pokud rádi malujete a jde vám to, stačí vzít barvičky a ozdoby namalovat. Stačí jen drobnosti, které nebude problém zamalovat, až se vám tato výzdoba omrzí. Nebo jednoduše rozmístěte na poličky či horní plochu nábytku rámečky s barevnými obrázky. Už i samotné rámečky mohou být různě barevné.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat