Jarní bytové parfémy

Pokud se už letos nemůžete dočkat teplého jarního počasí, pojďte se s námi na jaro naladit alespoň pomocí bytových parfémů a vůní, kterými zimě definitivně ukážete dveře.

Jak ale najít tu správnou jarní vůni pro domácnost nebo vaši kancelář? Při výběru jarních vůní je potřeba mít na paměti to nejzásadnější poselství jara. Radost ze života, požitek z vůně květů a lehkého aroma čerstvých jarních bylinek. Teplé a dřevité parfémové prvky, které se hodí spíše do chladnějšího počasí, tedy nechejte doslova u ledu, a obklopte se jarními vůněmi, které vás povzbudí.

Typické jarní vůně jsou: bergamot, romantické květinové aspekty (kosatec, opojný jasmín a růže), na přelomu začátku léta pak také citrusy a bylinky. Duben, květen a červen jsou tedy ideální dobou, kdy se obklopit vůněmi, které jsou povznášející a odrážející zelené, květinové a ovocné aspekty jara. Vůně, které signalizují příchod nové energie a radostné stavy mysli (1).

Víc než jen čichový vjem

Věděli jste, že až 75 % našich každodenních emocí je ovlivněno čichem a naše nálada se může po vdechnutí příjemné vůně zlepšit o 40 %? Vytvořit radost a rovnováhu v životě, který je čím dál více hektický, není snadné… obzvlášť když jsme neustále zahlceni prací, placením účtů, vychováváním dětí, starostí o domácí mazlíčky nebo úkolováni nečekanými návštěvami otravných příbuzných. Většina z nás proto potřebuje pomoc v podobě uklidňujících odpočinkových chvilek, kdy jsme tu jen „sami pro sebe“. (1)

Základní vonné směsi

Ať už se rozhodnete svůj byt, dům nebo kancelář provonět pomocí aroma difuzéru, elektrických osvěžovačů vzduchu, katalytických lamp či svíček, v každém z těchto případů budete muset volit z širokého výběru vůní. My jsme si pro vás vytipovali několik nejspolehlivějších, které vám zaručeně zvednou náladu (2).

Čistá bavlna

Lehká, nasládlá a velmi svěží vůně, která vám připomene jemný vánek vanoucí přes pole nadýchané bílé bavlny. Obvyklá kombinace ve vonných kompozicích zahrnuje také citrusové tóny limetky a pomeranče, se srdcem z jasmínu, fialky, či pomerančových květů. Svěží harmonická vůně hodící se do každé domácnosti.

Lemongrass

Jiskrná vůně citronové trávy dlouhodobě provoní váš domov i kancelář, a vytvoří uklidňující prostředí při nadměrném psychickém či fyzickém vypětí. Skvěle se pojí s šalvějí, či zklidňujícím aroma čajových lístků, z čehož vzniká harmonizující kompozice, která vám doma navodí relaxační atmosféru po náročném dni.

Květy třešní

Nic nedefinuje jaro tak jako vůně třešňových květů. Jejich něžná sladká vůně spolu s růžemi a dalšími jarními květinami vám spolehlivě navodí tu správnou jarní náladu a vyžene zimní chmury z každého kouta vaší domácnosti či kanceláře.

Bylinková zahrádka

Pokud není vůně květů zrovna to, co byste si ve svém okolí přáli, a spíše, než radost ze života, vám přinášejí bolehlav, ale přesto touhu po jarní atmosféře nevzdáváte, zkuste vsadit na bylinky! Kombinace levandule, rozmarýnu ale i např. heřmánku vám vnese vůni procházky bylinkovou zahradou přímo do vašeho domova. Kromě odstranění zápachu (na které jsou bylinky machři), vám také pomohou uvolnit napětí a stres, a vy tak budeme mít mnohem lepší úsudek v jakékoli situaci.

Zdroje: airscentdiffusers.com, saloos.cz, botanicus.cz, (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3574685/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5099920/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat